Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SHC-löfte i landslaget

Annons

Martin är ett jättelöfte. Redan som 14-åring fick han prova på A-lagshockey och han var som enda spelare född 1991 med bland 90:orna i årets dalalag i TV-pucken. Nyligen jagades han av sex toppklubbar med tillhörande hockeygymnasier: Leksand, Mora, Södertälje, Västerås, Modo och Brynäs.

-Det stod mellan Brynäs och Leksand, de hade båda bra presentation av sin klubb.

Leksands IF:s sportchef Mikael Lundström visade sådant engagemang, för att få Martin Karlsson till klubben, att han gjorde hembesök hos familjen Karlsson i Smedjebacken.

Att Martin sedan tidigare kände flera Leksandsspelare, bland annat likaledes landslagsuttagne backen Lars Lundin, var också bidragande till att valet till slut föll på Leksand.

-Det har alltid varit min favoritklubb, så det känns helt rätt. Jag har redan klart med boende där.

Men först ska Martin spela klart säsongen med SHC och inte minst göra sin landslagsdebut.

-Ja, jag åker ner på måndag.

Det är till Blekinge han reser, där en 28 spelare stor trupp ska ha träningsläger som avslutas med två matcher mot Finland.

Efter det åker 22 spelare vidare till Norge för att spela Nordic Cup, men då får vare sig Martin Karlsson eller Lars Lundin vara med.

-Jag blev lite grann besviken över att inte vara uttagen till Nordic Cup. Men det kan ju bli skador, så det gäller att göra så bra ifrån sig som möjligt under lägret och matcherna mot Finland så kanske..., säger Martin.

Ambitionerna har han, helt klart. Martins stora hockeydröm är given:

-Att få spela i Tre Kronor och sedan komma till NHL.

Nå, i Team 16-landslaget har han redan tagit plats. Som första SHC:are, såvitt kännare kan minnas (inklusive Martins pappa Anders Karlsson, tidigare storspelare i klubben). Sitt tack till klubben som fostrat honom hoppas och tror Martin Karlsson kan bli att vara med och hjälpa A-laget kvar i division 2.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons