Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SHC fällda i första

Annons

Johan Granqvist, som nyligen gjort comeback, inledde i SHC-målet och fick nog när Gävle satte fyra mål på drygt fem minuter.

In kom en halvskadad och tejpad Daniel Sundström och släppte in bara tre puckar under resten av matchen. Han svarade för ett knippe strålande räddningar.

Med facit i hand borde förstås Daniel även ha börjat matchen.

- Jag kan inte klaga på killarnas inställning och vilja. Det var synd att vi inte lyckades göra mål på alla chanser vi skapade i andra perioden, sa SHC-tränaren Pheter Johansson.

Både i andra och tredje perioden misslyckades hemmalaget omsätta sina frilägen i mål och en som var riktigt frustrerad över sina brända lägen var Daniel Rasck.

Han gjorde en strong arbets- insats och hade varit värd ett par "pytsar".

Men det spelade ingen roll att Gävle bytte målvakt. Både Stefan Österberg, som inledde, och Patrik Hillblom, som stod sista perioden, var lika bra.

Domaren Andreas Eriksson spred osäkerhet omkring sig i rinken och höll en väldigt ojämn nivå i sitt dömande. Bland annat hade han svårt att försvara de matchstraff han dömde ut mot Mattias Englund i hemmalaget och en Gävlespelare.

Notabelt i övrigt är att hemma-tränaren Pheter Johansson släppte in en 15-åring debutant, nämligen Martin Karlsson, son till gamle SHJC-stjärnan Anders Karlsson. Kvällens mål svarade Mattias Englund för när han i slutsekunderna av andra perioden avlossade ett skott från halva planen, där pucken på högkant letade sig in mellan benen på Gävle-målvakt-en Stefan Österberg. Kanske var det den nesan som gjorde att han lämnade över spaden till kollega Hillblom i paus?

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons