Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Shaaban aktuell för Arsenal

Annons

FOTBOLL/STOCKHOLM.

u Djurgårdens målvakt Rami Shaaban kan bli klubbkompis med Fredrik Ljungberg.

Arsenal jagar en ny målvakt.

Just nu tränar Shaaban med storklubben.

- Mitt livs chans, säger Shaaban till Aftonbladet.

Arsenal är på jakt efter en tredjemålvakt som täckning bakom engelske landslagsveteranen David Seaman och Stuart Taylor.

I somras släppte liga- och cupmästarna Richard Wright till Everton och Alex Manninger till Espanyol. In kom Fabian Carini från Juventus.

Med den affären har nu gått i stöpet sedan Carini vägrade ställa sig i skuggan av Seaman.

Arsenals manager Arséne Wenger har febrilt letat efter en målvakt den senaste tiden.

Och det är bråttom.

Den 31 augusti stängs transfermarknaden fram till december.

Förre argentinske landslagsmannen Carlos Roa, 33, har varit högaktuell den senaste tiden. Roa chockade den spanska fotbollen när han plötsligt slutade i Mallorca för några år sedan.

Roa är djupt religiös och vägrade spela på söndagar. För två år sedan kom han tillbaka till klubben och gick med på att spela kvällsmatcher på söndagar. Även Roa har tränat med Arsenal i veckan.

Men Arsenal intresse tycks ha svalnat.

Shaaban kan bli lösningen på målvaktsproblemet. I onsdags flög han till London, tränade med klubben på torsdagen och fredagen och under helgen får han förmodligen beskedet om Arsenal vill ha honom eller inte.

Shaabans kontrakt med Djurgården går ut efter allsvenskans slut. Det betyder att Djurgården kan tjäna en hygglig slant på att släppa 27-åringen om Arsenal slår till och gör affär.

- Är beskedet från Arsenal positivt kommer jag och Rami att åka över till London på måndag för att diskutera kontrakt, säger agenten Johan Strömberg på Nordia Lawgroup till Aftonbladet. (TT)

Andersson

överens

med AIK

fotboll/STOCKHOLM.

u AIK och Andreas Andersson har kommit överens om ett nytt fyraårskontraktet, enligt AIK:s hemsida.

Det nya kontraktet med landslagsspelaren löper därmed till och med säsongen 2006.

''Jag är mycket glad för hela AIK:s vägnar att vi äntligen har fått klart med ett nytt kontrakt med Andreas Andersson, Sveriges bästa anfallsspelare'', säger Stefan Söderberg, klubbens värvningsansvarig i ett uttalande. (TT)

TT

Mer läsning

Annons