Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SFK-ordföranden: "Det var jag som tog första steget"

Annons

Björn har under en tid sett åtskilliga träningspass i fotbollshallen i Smedjebacken och konstaterat att hans egen klubbs pass har innehållit runt 25 spelare medan bland annat Östansbos varit väldigt sparsamt frekventerade.

-Jag tog då kontakt med Jörgen Engström och föreslog att han skulle ta upp frågan om ett samarbete klubbarna emellan med sin styrelse.

-Vettigt tyckte jag. Men det föll tydligen inte i god jord...

SFK-ordföranden-han avgår vid årsmötet i februari för att sedan helt ägna sig åt vd-rollen i arenabolaget för fotbollshallen-menar att utan samarbete kommer den "huggsexa" om spelare klubbarna emellan som funnits i Västerbergslagen att fortsätta.

-Jag ställer mig frågan om det är fotbollen vi tänker på eller oss själva, när vi inte kan samarbeta i stället?

-Det handlar ju inte om att brandskatta någon klubb det här, utan om att hjälpa varandra. Och jag ser Östansbo som den bästa samarbetspartner vi kan få i sammanhanget. Klubben behöver fler spelare till seniorverksamheten, vi har ett överskott.

-Varför inte låta alla spela, det är till gagn för båda klubbarna, menar Björn.

Han pekar också på den fina ungdomsverksamhet de båda klubbarna har.

-Vi måste börja se över gränserna nu.

-Jag själv kommer även fortsättningsvis att se till fotbollen i stort, inte bara till min egen klubb. Det är ett måste om vi ska kunna utvecklas i den här regionen, påpekar Henry Björn.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons