Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex killar ska bort

Annons

Tre dalaspelare, Jonathan Granström, Mora och de båda Lek-sandspelarna Mattias Ritola och Petter Ullman har överlevt de första gallringarna.

Men kommer de även att överleva den sista?

Dagarna i Leksand har varit intensiva. Inte många "döda" stunder. Det har varit isträning, teori, tester, lagsnack och mycket annat.

- Träna, äta och sova har varit dagarnas innehåll, säger förbundskaptenen Torgny Bendelin som vid lunchtid i morgon offentliggör den definitiva JVM-truppen. Några indikationer på hur truppen kommer att se ut får man inte ur honom.

- När det gäller dalakillarna så har de skött sig bra. Men det är allt du får veta, säger Torgny med ett leende.

Spelarna själva erkänner att en viss nervositet finns innanför tröjorna.

- Ja, lite nervöst är det, att inget veta om man får följa med till Kanada eller inte, säger Petter Ullman och får medhåll av Jonathan Granström och Mattias Ritola.

Skulle inte Mattias bli uttagen får han ny chans i nästa JVM som avgörs i Leksand och Mora. Men för Jonathan och Petter är det sista chansen.

- Det vore riktigt kul att få spela JVM på hemmaplan 2007. Men först och främst vill jag med till Kanada, säger Mattias.

Moraspelaren Jonathan Granström har hittills den här säsongen imponerat stort i klubblaget, Mora IK.

- Det har också gått bra under de här dagarna i Leksand. Så självklart hoppas jag att komma med i truppen, säger Jonathan.

Det här första gången som juniorlandslaget har ett läger av den typen inför ett JVM.

- Det har varit mycket bra här i Leksand. Killarna har verkligen varit "på tårna" och alla har visat att de vill följa med till Kanada, säger Torgny Bendelin.

Av de 28 som är med i Leksand är nio spelare födda 1987, och får därmed vara med när JVM avgörs i Leksand och Mora.

Kommer du att ha med det i beräkningen, att de här nio kommer att kunna spela även vid nästa JVM. Att det vore bra om de fick JVM-rutin nu i Kanada?

- Ja, det kommer att vägas in. Tyvärr är det bara en back som är född 1987. Men det är mycket som ska vägas in. Vilken karaktär spelaren har, vilken typ av person, både på isen och vid sidan om. Även hur mycket speltid de fått i sina klubblag. Men det är ingen garanti att en spelare som är bra ena året är det säsongen efter. Det finns det flera exempel på, avslutar förbundskapten Bendelin.

Sverige inleder JVM den 26 december i Prospera Place i Kelowna. Första motståndare är Ryssland.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons