Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seriesystemet klart för start

Annons

Spelprogrammet för ishockeyns division 1-serier har nu spikats.

I division 1 C, där Borlänge Hockey och Falu IF håller till, ingår, förutom dalalagen, även Uppsala, Surahammar, Linden, Hille, Enköping, Arlanda, Valbo och Tierp.

Premiäromgången (25 september) bjuder bland annat på Uppsala-Borlänge och Falu IF-Tierp. Redan i den andra matchen möts BHF och FIF i Borlänge Ishall.

Bandyveteran lägger av

u Bandyveteranen Jörgen Gustafsson gick där i den svala sommaren i Lidköping och tänkte på vintern och så fattade han sitt beslut: Jag slutar med bandyn.

Gustafsson, med elva landskamper, 17 allsvenska säsonger i rad i Villa, 405 matcher och 255 mål bakom sig kände att det var nog nu. Nästa månad fyller han 35 och för första gången i vuxen ålder slipper han att tänka på för-säsongsträningen.

- Nu känns det bara skönt att beslutet är taget, säger Gustafsson till Nya Lid- köpings-Tidningen.

Orsak? Bristen på motivation, framför allt.

- Just nu har jag varken tiden eller orken, säger han om det som skulle blivit satsningen på säsong 18. (TT)

Bajen nära att diskas

u Bajen Speedway har siktet inställt på elitserien i speedway. Men de drömmarna kunde slagits i kras redan innan torsdagens seriefinal mot Lejonen. Bajen använde nämligen dansken Ronnie Pedersen i tre matcher, utan att hans licens var utlöst från Svemo.

- Vi har plockat bort de 34 poäng från Bajen i de matcher Pedersen körde. Poängen ändrade dock inte på resultaten i de matcherna, säger Jan Alkebring, ordförande i grensektionen för speedway inom Svemo.

Pedersens övergång till Bajen gjordes utan fel, men Bajen hade inte löst ut licens-en. (TT)

TT

Mer läsning

Annons