Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seriehemlighet avslöjad

Annons

Det preliminära förslaget för division 1 C ger vid handen att de Värmlandslag som tidigare fanns med nu flyttas "söderut" och ersätts med lag från Stockholm/ Uppsalaregionen.

Så här är det tänkt: Arlanda Wings, Vallentuna, Surahammar, Borlänge, Falun, Enköping, Tierp, Uppsala, Hille och Valbo.

Lagen möts sinsemellan fyra gånger, två borta, två hemma, där de två i slutändan högst placerade sedan går till ett första play off, de två i botten får försöka kvala sig kvar mot division 2-segrare.

- Egentligen skulle man väl inte yttra sig eftersom förbundet vill att förslaget ska vara "gömt" till dess licensnämnden sagt sitt angående klubbarna i allsvenskan.

- Men eftersom det nu är en så kallad offentlig hemlighet så kan jag väl säga som så att förslaget är fullt acceptabelt sett med vår ögon. Till och med bra, säger "Horndal" och förklarar:

- Dels slipper vi ju Värmlandsinslaget som vi haft svårt för tidigare, dels kan det vara intressant med till stor del nytt motstånd. Både för oss själva och vår publik.

Mats har också konstaterat att resorna inte blir längre än tidigare och att en rak serie med fyra matcher klubbarna emellan inte betyder någon skillnad i antalet matcher som ska spelas.

- Inte för vår del i alla fall. Senast spelade vi 32 i serierna, därpå några i play off så 36 matcher nu innebär ingen märkbar förändring, menar Mats.

Det förslag som ligger är alltså preliminärt fram till dess att licensnämnden sagt sitt kring de allsvenska klubbarnas ekonomier.

- Granskningen ska vara klar 1 juni, sedan får vi veta definitivt. Personligen tror jag vi kan ställa in oss på att det blir som föreslagits, säger Mats.

Seriestarten i höst är satt till söndagen den 25 september.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons