Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seriefinal för IBF mot IBF

Annons


För två år sedan åkte Mora IBF ur division I. Förra året gjorde laget ingen större succé i tvåan och IBF lyckades inte blanda sig i toppstriden .

Den här säsongen däremot har så här långt sett mycket bra ut för Mora. Serieledning med fem poäng ned till tvåan IBF Falun och bara en förlust på 13 omgångar.

- Vi har utvecklat vårt spel i år och vi spelar rörligare nu med mycket platsbyten mellan lagdelarna, förklarar veteranen "Lillis" Wallin IBF:s framgångar denna säsong.

En annan förklaring är Moras effektiva kontringsspel, som gett stor utdelning i division II.

- Våra spelvändningar är av högsta dignitet, menar Wallin.

- Men om det sedan håller i ettan, ja det är en helt annan sak.

För till division I, s k a Mora ta sig.

- Vi har då i alla fall ett mycket bra utgångsläge. Tar vi tre poäng mot Falun, så ska det till ett smärre jordskred om vi ska missa avancemanget.

Även om IBF skulle få stryk, menar Wallin att det ska ordna sig ändå.

- Klart jag tror att vi vinner över Falun, vi slog ju dem borta med hela 6-1. Men det är ju dem som har pressen på sig. Förlust för Falun och det är kört för dem. Förlorar vi, har vi i alla fall två poäng upp med fyra omgångar kvar.

Vilket ska räcka - om nu inte IBF-spelarna räknar med att seriesegern redan är klar, vill säga.

- Vår största motståndare är nog oss själva, menar "Lillis" och nämner seriens enda plump.

Förlust hemma mot Krylbo.

- Visserligen är det laget lite av ett spöke för oss, men efter den matchen insåg vi att det inte bara går att ställa ut skorna och tro att man ska vinna.

Ytterligare en förklaring till Moras hittills så framgångsrika säsong är den breda truppen.

- Vi har fyra bra femmor på träningarna, men på match använder vi bara två vilket innebär att vi har en väldigt bra kvalité när vi tränar. Intensiteten har nog aldrig varit bättre än i år och ända har jag varit med så pass länge.

Wallin gör i år sin 21:a säsong i Moras A-lag. En säsong som troligtvis blir den sista - eller?

- Jag sa ju redan för något år sedan att jag var inne på min sista säsong, så man vet ju aldrig. Men nu tror jag nog att det här får bli mitt sista år.

- Att få hjälpa upp Mora i ettan och sluta när man ännu hänger med, skulle kännas bra. Då slipper de i alla fall köra ut mig i rullstol, säger "Lillis" med ett skratt.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons