Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sen julklapp till IBF

Annons

- Jag trivs bra i Falun och tror på laget/föreningen i framtiden. Allting känns helt rätt då även min sambo trivs i staden. Ska bli kul att en dag tillsammans med det här laget gå hela vägen, säger "Nisse".

Men redan i kväll ställs han och hans kompisar inför en stentuff utmaning mot serieledande Pixbo Wallenstam. Pixbo, som bara förlorat en match under ordinarie tid den här säsongen plus en, mot just IBF Falun, kommer till spel med helt ordinarie lag.

Det betyder bland annat Anders Hellgård.

- Visst, han är jätteduktig. Men Pixbo har en ren landslagsfemma, troligen landets bästa, säger IBF-coachen Rune Engström.

- Ska vi kunna matcha dem måste allting fungera i stort sett perfekt, som det gjorde mot Storvreta.

I IBF Falun gör dessutom en gammal bekant comeback i kväll. Andreas Lundmark är tillbaka efter en höst i division 2 med Borlänge SK.

- Jag räknar med att Andreas går rätt in i laget och spelar från start, säger Engström som planerar att matcha honom som vänsterforward i en kedja tillsammans med Mattias Helgesson och Johannes Skog, säger Rune.

Han kan rapportera en i övrigt skadefri trupp där bara långtidsfrånvarande Mårten Milling saknas.

- På sjuk- och skadefronten ser bättre ut än någon gång tidigare den här säsongen, säger Rune som naturligtvis också gläds över "Nisses" nya kontrakt.

- Det visar inte minst på den framtidstro som finns i klubben.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons