Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Segersviten fortsätter

/
  • Antonio Lindbäck svarade för en stabil insats och körde hem 11 poäng för Masarna i går. Foto: FOTO-MIKE
  • Defilering. Dave Watts visar konster.
  • Publikmatch. MasarnaAvesta bjöd hemmapubliken på en riktig rysare i går kväll. Segersifforna skrevs till 49-47 mot gästande Piraterna. Foto: FOTO-MIKE

Annons

Att det skulle bli en jämn match mellan två formstarka lag, rådde det inget tvivel om inför gårdagens seriematch. Båda lagen var på jagkt efter ytterligare poäng i elitserien, för att kunna vara med i kampen om de sex slutspelsplatserna i serien.

Steve Johnstone var en av Masförarna som bjöd på en bra vilja i inledningen, när han kämpade till sig två poäng i heat två. Därefter gjorde Piraterna ett ryck.

Australiensaren Ryan Sullivan visade att skulle bli svår att tas med under kvällen.

Han segrade i heat fyra och då ledde gästerna med 15-9. Tre heat senare hade Maslaget utjämnat, och den täta matchen på Arena Avesta levde upp till sitt rykte - att vara jämn. Att Dave Watt bara tog två poäng i förra matchen var nästan ett gåta.

Fram till heat sju hade han tagit åtta poäng och kört med en härlig vinnarspeed. Matchen stod och vägde. Vilken skullle ta initiativet? Det verkade som det skulle bli Motalalaget, men inför de avslutande två heaten, visade Masarnas två GP- förare, Leigh Adams och Antonio Lindbäck, vad skåpet skulle stå, genom att ta en gemensam 5-1-seger och en totalledning i matchen med 43-41.

- De poängen kan man säga vann matchen för oss, konstaterar Masledare Engh.

Avslutningen blev det matchslut som inte gjorde ont för Massupportrarna på läktarna. Det räckte dock inte till den värdefulla bonuspoängen. Men väl till en seger och två nya poäng. Masförarna Lindbäck och Adams visade återigen att deras goda VM-form håller i sig. De tog varsin seger i de sista heaten och fastställde slutresultatet till 49-47.

- Det kändes om vi hade den bättre vilja ikväll och det bidrog starkt till att vi vann, säger en nöjd Andeas Engh.

Fakta:

Masarna-Piraterna 49-47

Masarna: Leigh Adams 14, Antonio Lindbäck 11, Dave Watt 9, Ales Dryml 7, Steve Johnston 6, Linus Sundström 2, Simon Stead.

Piraterna: Kenneth Bjerre 12, Ryan Sullivan 10, Michal Szczepaniak 9, Damian Balinski 8, Grzegorz Walasek 7, Mikael Max 1.

Publik: 2 786.

Mer läsning

Annons