Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Segermaskinen

Annons

- Det var kanske inte det svåraste motståndet vi haft men det är alltid farligt när det blir tal om toppen mot botten och speciellt i ett derby, sa en lättad Janne Bergman.

Det var bara på en punkt som hemmalaget kunde mäta sig med serieledaren från Borlänge - målvaktsposten. Christer Eriksson kom in i första halvlek och gjorde i fortsättningen en strålande match i LHF-målet.

Då hade ändå Jörgen Ohlsson inlett matchen med ett antal bra räddningar.

Men ute på banan var BHK skyhögt överlägset. Speedigt tempo i anfallsspelet, bra kombinationer och breda avslut. Dessutom ett alert och tufft försvarsspel, som fick Ludvikaspelarna att gång efter annan vilset ge bort bollen.

- Man kan inte vara annat är imponerad av Borlänge. Det är ett väldigt bra lag på den här nivån och det märks att de har division I-erfarenhet, kommenterade Ludvikatränaren "Olak" Brunnström.

- Det blev svårt för oss med tanke på den start som Borlänge fick men jag är imponerad över den inställning som finns i laget trots tabellpositionen. Får vi bara lite medflyt så ska vi inte behöva ligga i den här positionen, sa Thomas.

Det var ett tufft och hett derby och bara i första halvlek utdömdes sju utvisningar.

BHK, som saknade Mikael Mattsson, hade sina stora profiler i linjespelaren Erik Axelsson och explosive och rappe skytten Kim Stenberg.

- Med lite mer träning skulle Erik inte göra bort sig i elitserien, tyckte hans tränare.

Erik blev för övrigt bäste målskytt i matchen med nio mål.

LHF-killarna kämpade och jobbade bra men räckte inte till.

Målvakterna är redan nämnda. Den store fajtern, både offensivt och defensivt, var Magnus Hillerdahl. Han offrade sig hänsynslöst. Ola Hedlund slet hårt i försvaret men missade för mycket offensivt och bänkade sig själv i andra halvlek.

LUDVIKA-BORLÄNGE

19-28 (8-14)

Målen, Ludvika: Magnus Hillerdal 5, Thomas Wallin 5, L.G Karlsson 3 (3 straffar), Fredrik Hägerfors 2, Magnus Lind 2, Ola Hedlund, Sigge Scheir. BHK: Erik Axelsson 9, Kim Stenberg 7, Andreas Samuelsson 4, Henrik Näslund 3, Patrik Stenberg 2, Erik Andersson 2, Markus Nilsson.

TORBJÖRN SVENSSON

Mer läsning

Annons