Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seger mot alla odds

Annons

Rommetränaren Lisa Österlunds stjärna Jamille har varit borta ett år från tävlingsarenorna på grund av en svår gaffelbandsskada.

Fredagens start var efterlängtad.

Den slutade med seger. Mot alla odds.

- Helt otroligt. Jag finner knappt ord, sprudlade det ur segerkusken Fredrik Pedersen.

Jamille är en undantagshäst men att han redan i första starten skulle vara redo att segerstrida var ändå att ta till överord.

Men inte för Jamille. Som trots ett tredjespår sista 800, och utan draghjälp sista halvvarvet, ändå kämpade ner andrahandsfavoriten Lordship San in mot mål var ingenting annat än en bragd.

En underbar travhistoria signerad paret Lisa Österlund/Fredrik Pedersen. Håll med om det.

Finalen i Sleipner Cup för kallblod blev en norsk angelägenhet. En dramatisk sådan.

Östersundshästen Qvadrigo med Lars Lindberg hade ledningen och var på väg mot segern när en galopp mitt i sista kurvan förstörde allt. Qvadrigo bröt även ut och trängde utvändige Spiklykken som galopperade. Stormade fram i tredjespår gjorde Eder som sedan vann säkert, trots en galopp 600 meter från mål. Norske derbyvinnaren Lundfrigg kämpade sig fram till andrapriset och Spiklykken tilldelades tredjepriset efter att Qvadrigo diskkvalificerats för tilltaget i sista kurvan.

- Galoppen berodde på att Eder blev för pigg när jag drog tussarna ur öronen på honom. Men sedan avslutade han ju starkt, berättade segerkusken Jan Roar Mjölneröd.

Som även meddelade att Eder ska verka i aveln i Sverige under nästa år.

Förstapriset uppgick till hela

150 000 kronor vilket är den högsta enskilda prissumman, insatsloppen undantagna, för kallblodsrasen.

Mer läsning

Annons