Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seger in i det sista

Annons

Sedan gjorde Anja segergesten sälen i Sälen - för första gången.

- Vinna vill man alltid, så det var skönt, men annars ser jag mest fram emot att säsongen är slut. Jag är ganska sliten nu, sa Anja.

Men Miss Rossignol, som Anja aldrig förut vunnit, blev en tuff fight mot främst finska Tanja, som slog till med ett jätteåk i sitt andra åk och så när hade åkt om Anja. Men Anja hade till sist en hundradels sekund tillgodo.

- Det här kändes skönt att få avsluta säsongen med ett så bra åk. Men nu ska jag göra annat än åka skidor ett tag. Jag längtar efter att spela fotboll, sa Tanja Poutiainen.

Årets SM-drottning Maria Pietilä-Holmner nöp den sista pallplatsen, trea, och därmed förvisades Rättviks Therese Borssén till fjärde plats.

- Fyra är en tråkig placering, alldeles utanför pallen, men annars är jag jättenöjd med säsongen som gått och jag hoppas att jag ska kunna ta någon pallplats i världscupen nästa vinter, sa Therese, som fått sitt genombrott i vinter med flera fina placeringar i världscupen.

Vid sidan om världsettan Anja och övriga landslagsåkare är Miss Rossignol en tävling för unga talanger. Över 300 tjejer åkte i den största damslalomtävlingen i Sverige.

Det är här man kan hoppas att det kommer fram nya "Pernillor" och "Anjor".

I båda ungdomsklasserna blev det dalasegrar, så det ser lovande ut för Dalaklubbarna. Anna Ericson, Falun, stod till slut som vinnare i 14-15 år och med Rättviks Anna Eriksson som trea i klassen.

I den yngsta klassen gick segern till Rättvik genom Anna Sween-Larsson och Nathalie Eklund, Leksand, var fyra.

Strålande glada togs de unga segrarna emot i målområdet av den abdikerade alpina drottningen Pernilla Wiberg, den som kanske främst drog igång den svenska alpina tjejboomen. Pernilla var för dagen expertkommentator.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons