Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seger för Hohenthal

Annons

Hohenthal tog pole position med 0,3 sekunder under lördagens första av de två kval som körs.

- Detta är ett skönt kvitto på att vi har fått fart på bil såväl som mig själv under kvalen, konstaterar Sebastian.

I kval två slutade Hohenthal trea och fick se sig slagen med endast 27 tusendelar efter engelsmannen Sam Bird.

Hohenthal tog ledningen i första racet och efter tre varv på den blöta banan hade dalmasen dragit upp en ledning på hela 5,5 sekunder före tvåan James Sutton. Efter en ordentlig krasch på det fjärde varvet beslutade tävlingsledningen att rödflagga racet och starta om det på nytt. Hohenthal tog hand om omstarten och kunde sedan köra i mål som segare före James Sutton.

I race två tappade Hohenthal en placering i starten till mästerskapsledande Irländaren Paddy Hogan. Två varv senare attackerade Hohenthal Hogan och de gick ihop. Hohenthal for av banan och kom ut sist precis framför ledaren.

Med 17 varv kvar av de totalt 20 körde Hohenthal med sin trasiga bil ifrån ledaren och började ta in på det övriga fältet. När det återstod 12 varv fick Hohenthal se sin landsman Daniel Roos ligga uppochner på start och målrakan. Race rödflaggades och avbröts helt då ett flertal bilar kraschat och rullat.

- Synd att jag gick ihop med Hogan, nu har jag en upp på honom och han kommer få se sig om i backspeglarna nästa gång jag dyker upp. I helgen har vi visat mycket bra speed. Tråkigt att det andra racet rödflaggades. Banan såg ut som ett slagfält och det låg bilar här och där. Regnet var på gott och på ont, kul att få sladda", avslutar en glad Hohenthal

Hohenthal fick snabbaste varv i båda racen och han slog näst snabbaste bil (vinnaren Sam Bird) i andra racet med en halv sekund.

Mer läsning

Annons