Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sebbe finslipar formen

Annons

Susanne Eriksson lägger en lermask på hans ansikte och Sebastian bara njuter.

- Jag tyckte det kunde vara kul att prova på, och det här var så skönt att jag kommer tillbaka. Det är viktigt att hitta sätt att slappna av ordentligt mellan loppen.

21-årige Sebastian har varit underbarn inom racingen i flera år och många bedömare anser att han har stora möjligheter att bli Sveriges näste formel 1-förare.

- Det är givetvis det stora målet. Men jag tävlar mot kineser, japaner, kanadensare, sydamerikaner, holländare och britter, som alla har samma mål. För att lyckas måste man vara oerhört fokuserad och noggrann med alla detaljer beträffande bilen och kroppen.

Sebastian har nyligen lagt om kosten.

- Den största förändringen är att jag slutade att dricka Coca Cola, innan dess drack jag minst en cola om dagen. Jag minskade sockret över huvud taget och tycker att jag känner mig piggare.

Han jobbar även med den mentala biten, liksom styrkan och uthålligheten.

- Vi sitter i varma skyddsdräkter i en bil där det är minst 60 grader och det kräver att man är uthållig. Ett lopp tar en halv timme och topphastigheterna ligger på 150-160 kilometer i timmen.

- Jag brukar vara otroligt fokuserad under loppet. Det är viktigt att kunna varva ner efteråt för att kunna använda sin energi under loppet. Jag brukar sätta mig i min privata bil, som jag skeppat över till England och lyssna på cd-skivor med röster som talar till mig.

Formel 1 är det slutliga målet.

- Det har hänt en gång att en förare från Formel Renault tagit sig till Formel 1, det är Kimi Räikkönen. Det kan gå för mig också, men det är kanske mest realistiskt att sikta på Formel 3 först.

I morgon, lördag, gör han säsongspremiär på Brands Hatch i den första av tio deltävlingar under säsongen.

- Det ska bli kul, riktigt kul.

BIRGER NYLEN

Mer läsning

Annons