Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sebastian vann rond 1

/
  • Splittringen total. Nigel Mansell (till höger), 1992 års Formel 1-världsmästare, och hans båda söner har kamperat ihop med Sebastian Hohenthal i Fortec Motorsport. Nu skiljs deras vägar då Familjen Mansell tvingas flytta på sig. Foto: ANDY SCOTT

Annons

Bråket mellan Hohenthal och familjen Mansell har varit hett stoff i brittisk media efter midsommarhelgens race på Monza.

Nigels ena son, Greg, ska efter loppet slagit till Sebastian i ett försök att skrämma sin svenske stallkamrat. Det var dock inte något som bet på Hohenthal.

- Han slog mig ett par gånger i bakhuvudet och visst var det ett försök att skrämma mig. Men jag har varit med för länge för att det ska lyckas, menar Sebastian.

- Jag är visserligen inte son till en gammal världsmästare, men jag vet vilka knappar jag ska trycka på om det blåser.

Dalarnas bidrag i Formel 3 hittade verkligen rätt knapp. Häromdagen blev det klart att Fortec Motorsport står på Hohenthals sida. Det i sin tur innebär att familjen Mansell tvingas flytta på sig.

- Jag kommer att köra i ett enbilsteam. Det är visserligen inte optimalt, men den bästa lösningen som kunde ske i det läget vi hamnat i.

- Det är så mycket pengar inblandade och Fortec kommer inte att bryta kontraktet med Mansells. Jag och Nigels söner kommer fortsättningsvis att ha mekaniker från samma team, men jag kommer att hålla mig så långt borta från dem som det bara går.

- De får sätta upp sig racingtält på ett annat ställe och vi kommer inte att utbyta information, berättar Sebastian.

Efter bråket med Greg Mansell hamnade Hohenthal i en ohållbar situation och han ställde ett ultimatum till teamet.

- Mansells har strulat tidigare, bland annat då vi körde i Bukarest. Efter Monza så skedde det igen och det var en gång för mycket.

- Greg försökte skrämma mig, men jag blev i stället förbannad. Jag ställde jag kravet till Fortec att flyttar inte Mansells på sig, så slutar jag i teamet.

Sebastian berättar att han efter att bråket blivit känt fått ett par erbjudanden från andra stall.

- Så någon fara för racingen har det inte varit. Men jag gillar mitt team och det här är tredje säsongen som jag kör för Fortec. Att jag fått rätt mot Mansell och får fortsätta i mitt team är mycket glädjande.

Men tro inte att den här historien är färdig än. Hohenthal har anlitat advokat och nu väntar ett rättsligt efterspel till det som hände på Monza.

- Jag är egentligen inte ute efter någonting, utan jag blev bara så förbannad på det som hände. Man slår inte en annan förare och därför har jag kopplat in en advokat.

- Jag vann första ronden mot Mansells och det hade de nog knappast vänta sig. Vi får väl se hur nästa slutar, hälsar Sebastian.

Mer läsning

Annons