Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sebastian tog in på täten

Annons

Sebastian Hohenthal lyckades inte förvalta sin pole position då Engelska Formel Ford-mästerskapet i måndags körde sina finaler på Thruxtons bana.

En fjärde- och en sjätteplats blev Moraförarens facit på Englands snabbaste bana.

Trots att det inte blev någon pallplats denna gång, blev det ändå en lyckad tävlingsdag då Hohenthal tog in en del poäng på totaltvåan Charlie Kimball.

I första finalheatet körde amerikanen in som femma och Hohenthal sexa. I heat två var det svensken som var först av de två och de båda konkurrenternas placeringar blev fyra och sjua.

- Jag plockade in ungefär tio poäng på Kimball och det var det bästa av allt. Sedan är jag naturligtvis mycket nöjd med att ta en pole position på den här snabba banan, säger Sebastian.

Med totalt fyra race kvar ligger den 19-årige svensken totaltrea. Kimball ligger tiotalet poäng före och det är där i första hand Sebastian siktar in sig på.

För till förstaplatsen lär det bli svårt att nå. Innan måndagens tävlingar ledde Sebastians stallkompis i Nexa Racing, Valle Makela, med över 100 poäng till godo på Hohenthal.

- Fast finnen blev poänglös i ett av heaten då han råkade ut för svartflagg. Men framför allt är det Kimball jag siktar in mig på att komma ikapp.

Hohenthals framfart i England har fått upp ögonen på olika stall och anbud saknas inte inför nästa säsong.

- Richard Dutton är teamchef för stall i Formel 3, Formel Renault och Formel BMV. Han kom fram till mig och sa att han ville ha mig i något av sina stall, så det känns bra att det redan nu börjar röra på sig inför nästa år, berättar Sebastian.

Nästa tävlingshelg avgörs i Belgien om en och en halv vecka.

- Det är samma bana som de i helgen körde Formel 1 på och det ska verkligen bli kul att få åka där, säger den 19-årige Morakillen.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons