Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sebastian hoppade långt

Annons

Två guld och ett silver blev Falu IK:s medaljskörd vid Inne-SM.

Sjukdomar och skador gjorde att truppen var lite mindre än vanligt.

- Jag tycker de som varit med har gjort bra ifrån sig, säger ledaren Björn Lindgren.

Det var Jenny (guld och silver) och Susanna (guld) Kallur som såg till att Falu IK bärgade tre medaljer. Dessutom utsågs Jenny till bästa kvinnliga idrottare under första tävlingsdagen, en titel som också tilldelades Susanna efter söndagens häcklopp.

Men även några av klubbkamraterna i Falu IK svarade för berömvärda insatser.

I tresteg gladde Sebastian Lindén med en femteplats. Med ett hopp på 14, 94 meter passade han dessutom på att sätta nytt personligt rekord.

- Det är det bästa jag gjort, synd att jag inte klarade 15 meter, det hade varit en skön gräns att gå över, men det kommer väl.

Fram till dess att utomhussäsongen inleds i maj vet Sebastian vad som ska förbättras.

- Jag måste bli snabbare och starkare så att jag orkar igenom hela hoppet.

Fredrik Rohlén tog sig inte vidare i ett tufft startfält på 800 meter. Tiden 1.56,85 räckte till fjärdeplats i heatet och var några sekunder för långsamt för en finalplats.

- Fredrik har varit skadad och har bara gjort två banpass de senaste veckorna, men han gjorde ett försök, säger Björn Lindgren

Ibro Ribic (född -86) gjorde en av sina första seniortävlingar i kula och slutade på tolfte plats. Hans nya personbästa lyder på 13,06 meter.

För Malin Larsson blev trestegstävlingen en liten besvikelse då hon inte nådde final. Hennes 11,78 räckte inte riktigt till.

Två andra friidrottare med Dalaanknytning var Löparhögskolans Thomas Johansson och Ken Pihlblad. Johansson, tävlandes för Sävedalens AIK lyckades bäst och knep bronset på 1 500 meter.

Feofanova

på rekordhöjd

u Ryskan Svetlana Feofanova satte stavhoppsrekord vid en inomhustävling i Aten. Hon hoppade 4,85 meter vilket är två centimeter högre än landsmaninnan Jelena Isinbajevas rekordhöjd från 15 februari. (TT-DPA)

Mer läsning

Annons