Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sean Gauthier till Mora?

Annons

I helgen skulle elitserienykomlingen Mora få besked från förre kanadensiske OS-målvakten Corey Hirsch, som slutförde den gångna säsongen i Timrå.

Men något besked fick inte klubben.

- Jag avvaktar fortfarande och ser vad som händer. Mycket beror på vilka som går till NHL. Men jag pratar fortfarande med Mora och är fortfarande intresserad, säger Hirsch.

Enligt vad tidningen erfar har Mora dock börjat visa intresse för en annan kanadensisk målvakt.

En för Dalarnas ishockeypublik mycket välkänd spelare - Sean Gauthier.

Skellefteå och Gauthier har ännu inte kommit överens om nytt kontrakt.

- Vi har förhandlat med Skellefteå och kommer förhoppningsvis göra det även i framtiden, men vi kanske måste titta på andra alternativ. Och Mora och elitserien skulle vara en väldigt intressant utmaning för Sean, säger Mika Rautakallio.

33-åringen från Sudbury utanför Toronto kom vid årsskiftet 2001-02 till Leksand från ECHL-laget Reading Royals.

Under en och en halv säsong hann han med att både föra upp laget i elitserien och, som första nykomling på elva år, till slutspel.

Av hittills okänd anledning, dock inte ekonomisk, fick Gauthier inget nytt kontrakt med Leksand och efter att ha tränat på egen hand under hösten kom han i vintras överens om ett kontrakt säsongen ut med elitseriesatsande Skellefteå.

Efter en räddningsprocent på 90,3 i Superallsvenskan och 92,46, näst bäst, i kvalserien, där dock Skellefteå misslyckades med det Mora lyckades med, såg det också ut som om målvakten skulle stanna i Västerbottenklubben.

Men nu kan Gauthier alltså i stället hamna i Mora.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons