Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sean en nolla när Leksand vann

Annons

– De andra spelarna stöttade mig rejält före matchen och fick mig att känna mig trygg. Det var inga problem alls, säger Sean.
Matchen vann Leksand med komfortabla 4–0, samma siffror som mot Gislaved i onsdags och därmed har Gauthier två nollor på två seriematcher för Leksand.
Efter att ha välkomnats av fansen med en specialdesignad skylt med texten ”Welcome Sean”, sattes kanadensaren i arbete direkt.
Redan efter drygt en minuts spel fick han avstyra ett friläge från Halmstads Daniel Persson och det var början på? en väldigt lugn afton för Gauthier.
Tio skott var allt Halmstadsspelarna prickade målet med. Knappast allsvensk klass på det.
– Nej, tio skott tar jag alla dagar i veckan, säger Sean och skrattar.
Halmstads tränare, ex-leksingen Ulf Weinstock, var glasklar i sin analys av Halmstads insats.
– Vi hade ett hyfsat försvarsspel men noll anfallsspel, anser Ulf och fortsätter:
– Jag har sagt det tidigare och säger det igen. Det finns bara ett riktigt bra lag i den här serien och det är Leksand. Det fick vi verkligen smaka på i dag och 0–4 är smickrande siffror för oss.
Leksand hade mycket puck, många skott på mål och ett otal högkaratiga målchanser som brändes.
– Fyra mål på 43 skott är inte bra, samtidigt måste jag berömma Halmstads defensiva spel och deras målvakt Martin Holst höll världsklass, berömmer LIF-tränaren Jarmo Tolvanen.
En av de värsta syndarna i Leksand när det gäller missade målchanser var Stefan Hellkvist, lagets skyttekung som haft svårt att hitta målet en längre tid.
– Jag har känt mig seg och inte haft någon fart på benen. Jag har helt enkelt inte varit i form, säger ”Loppan”.
En som däremot har en brant stigande formkurva är lagkaptenen Magnus ”Sigge” Svensson. I trettondagsmatchen mot Mora gjorde han den bästa hemmamatchen för säsongen och i går var han, tillsammans med Halmstad-målvakten Martin Holst, bäst på isen.
”Sigge” visade prov på en härlig spelglädje, följde flera gånger med upp och var med i anfallsavsluten och blandade det med ett gediget defensivt arbete.
En annan back, Niklas Gällstedt, slog upp en gammal ryggskada och klev av efter första perioden.
En av säsongens märkligaste incidenter i Leksands Isstadion inträffade i slutet av den andra perioden, då Tolvanen plockade ut Gauthier och spelade med sex utespelare de avslutande 1.18 av perioden.
I tredje perioden tog han Gauthier av banan i en minut och spelade ”sex mot fyra” under Anders Johanssons utvisning.
Varför?
– Därför att vi behöver träna på spelet utan målvakt. Vi har inte fått göra det en enda gång under säsongen och skulle behöva göra det även i de två avslutande matcherna, förklarar Tolvanen.
Blir det en repris i Örebro i morgon?
THOMAS LIND
023-935 64
thomas.lind@falukuriren.se

LEKSAND–HALMSTAD
4–0 (1–0, 1–0, 2–0)
Första perioden: 1–0 (9.47) Chris Govedaris (Mikael Karlberg, Niklas Gällstedt).
Andra perioden: 2–0 (12.24) Chris Govedaris (PS).
Tredje perioden: 3–0 (8.03) Mikael Karlberg (Stefan Hellkvist, Jens Nielsen), 4–0 (11.10) Jonas Elofsson (Daniel Widing, Jonas Nordquist) spel fem mot tre.
Skott: 43–10 (13–4, 12–3, 18–3).
Utvisningar: Leksand: Torbjörn Johansson 2, Henrik Nordfeldt 2, Jörgen Sundqvist 2, Lars Jonsson 2, Per Löfström 2. Halmstad: Christofer Abrahamsson 2+2+2, Patrik Emvall 2, Krister Stål 2, Martin Holst 2, Anders Johansson 2, Thomas Arvidsson 2,
Domare: Pär-Olof Livf, Östervåla.
Publik: 3 211.

Mer läsning

Annons