Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se upp, Silwing/Troja har koll på LHF!

Annons

Rolf Vestberg är uppväxt i Leksand - har för övrigt brorsonen Fredrik Vestberg i Leksands hockeylags A-trupp - och han har stark känsla för Dalarna.

- Vi i Silwing/Troja har haft träningsläger i Leksand sedan 20 år tillbaka och brukar i samband med det spela matcher mot dalalag, som Borlänge och Ludvika. Ludvikas tränare Mats Carlson känner jag rätt väl, säger Rolf Vestberg.

På försäsongen möttes Silwing/ Troja och Ludvika i två matcher, först vann division 1-laget S/T men andra gången var det lillebror LHF från division 2 som vann finalen i Eskil cup, Eskilstuna.

- Så vi vet vad Ludvika kan.

På förfrågan berättar Rolf Vestberg att han och hans lag har största respekt för LHF-skytten Andreas Bergdahl. Vestberg nämner vidare att Ludvika har duktiga ungdomar, stora mittsexor men inga vänsterhänta spelare.

Silwing/Troja slutade femma i den så kallade fortsättningsserien för division 1 och avslutade seriespelet med en verklig flopp - 15-33 borta mot Mantorp. Tack vare de 18 vinstmålen kunde Mantorp hålla undan och vinna serien före jagande Alstermo.

I Alstermolägret var det inte med blida ögon man såg på Silwing/Trojas platta fall.

- Det var med all rätt de var besvikna i Alstermo. Vi spelade uselt, fruktansvärt dåligt. Tidigare har vi spelat hyfsat jämnt mot Mantorp och till och med vunnit, men nu uppträdde vi på ett sådant sätt som vi bara inte får. Jag ringde till Alstermoledningen och bad om ursäkt för vår insats, berättar Rolf Vestberg.

Någon liknande S/T-kollaps kan nog inte Ludvika förvänta sig i kvalet.

-Nej, det får jag verkligen hoppas. Det lär bli en annan och bättre fokusering från vår sida nu när så mycket står på spel.

I Silwing/Trojas lag finns en kvartett starka skyttar värda att varna för: Micha Bruman, Darko Todosijevic, Daniel Andersson och blott 19-årige linjespelaren Linus Dennerlöv.

- Men Linus har en axelskada och har varit borta en tid. Jag kan bara hoppas att han kan spela på söndag.

På målvaktssidan alternerar Dan Åhlmans och Jonathan Averstedt.

- De har spelat två matcher var åt gången, men nu lär det bli så att de får stå varsin kvalmatch. Vem av dem som står på söndag vet jag faktiskt inte, ärligt talat.

HENRIK SCHMIDT

Mer läsning

Annons