Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Schweiz sabbade svensk dubbel

Annons

SURREY HILLS, England

En finfin revansch för Emma förstås för misslyckandet i sprintkvalet i fredags, där hon blev utslagen.

De båda svenskorna såg annars länge ut som toppduo i långloppet. Men sent startande Schweizparet Simone Niggli-Luder och Vroni König Salmi kunde till slut båda ta sig förbi.

- Tyvärr gjorde jag några småsvängar mot slutet, annars kanske jag kunnat ge Vroni en match om andraplatsen.

- Men åt Simone var inte mycket att göra i dag, konstaterade Emma efter loppet.

Ganska nöjd trots allt.

- Jodå, det kändes riktigt bra att löpa i dag.

Nöjd var Tunatjejen även efter stafetten, där hon ett tag på slutsträckan hade kontakt med både Finland och Schweiz, de två lag som var före i den slutliga prislistan.

- Men det kändes hela tiden som om jag hade den längsta gafflingen hela tiden. För varje gång det delade sig halkade jag efter, säger Emma.

Tillsammans med Lina Bäckström och Jenny Johansson fick hon i alla fall ta plats på prispallen som tredje lag i mål.

Vann gjorde lite överraskande Finland vars slutdam Minna Kauppi hade bästa sträcktid, tre sekunder bättre än Engstrands.

I Sveriges andralag löpte Leksandstjejen Elin Dahlstedt andra sträckan och kunde glädja sig åt en fin femteplats för laget.

På herrsidan blev det magrare sett med svenska ögon.

Stafettlaget, där Leksands Kalle Dalin sprang slutsträckan, kom i mål som tionde lag, nästan åtta minuter bakom skrällvinnande Frankrike, som med segern skrev orienteringshistoria som första medelhavsland att vinna en internationell orienteringsstafett.

I söndagens långdistans gick det inte så värst mycket bättre för svenskarna även om Niclas Jonassons sjätte plats är godkänt. Inte minst med tanke på att han dragits med sjukdom efter Tiomila. För Kalle Dalin gick det inte alls bra, en 31:a plats var inte vad han hoppats på i den här tävlingen.

Tävlingen vanns av finländaren Jani Lakanen före landsmannen Mats Haldin.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons