Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säter siktar högt – med ny passare

/
  • Gvido Vaguls och Joel Sundström är två Säterspelare som ser fram emot spel i allsvenskan som inleds med hemmamatcher mot Lund och Helsingborg.

I fjol slutade Säter tvåa i allsvenskan och avböjde att kvala till elitserien.
Något "nej tack" till kval ska det inte bli i år.
– Om vi hamnar i samma situation igen, så kan jag inte tänka mig att vi avstår från kval, säger Sätertränaren Per Eriksson inför helgens allsvenska seriepremiär.

Annons

Laget imponerade i grundserien och vann Superettans mellersta grupp före RIG Falköping B.

– Vi är oerhört glada över att ha tagit oss till allsvenskan som var vårt stora mål. Nu ska det bli spännande att mäta oss med de övriga lagen, säger Eriksson.

Förutom RIG Falköping väntar även dubbelmöten mot de två främsta från de Superettan södra (Lund och Helsingborg) och norra (Uppsala och Jomala).

– Vi har mött flera av lagen tidigare och har ganska bra koll. Jag håller Lund som favorit. Det åkte ur elitserien i fjol och har säkert ambitioner om att ta sig tillbaka säger Per Eriksson.

De två främsta i allsvenskan erbjuds att kvala mot de två sista lagen i elitserien. RIG Falköping B kan inte gå upp eftersom A-laget spelar i elitserien och åländska Jomala har bara dispens för att spela som högst i allsvenskan. Därmed återstår bara fyra lag som är berättigade till kval.

Hur resonerar Säter i år?

– I fjol var vi i ett läge där några spelare var ute och reste och det kändes inte rätt att ge sig in i ett kval. Nu känns det annorlunda och om vi skulle hamna i en liknande situation igen, så är jag ganska säker på att vi vill fortsätta att utmana oss. Men först och främst ska vi ju ta oss dit och det är inte så bara, säger Eriksson.

Premiärhelgen rivstartar med två matcher på hemmaplan, Lund på lördag och Helsingborg på söndag. Passaren Jon Hästö (missar de tre första matcherna) är bortrest och ersätts av förre Säterspelaren Jesper Kans.

– Jesper har varit med och tränat med elitserielaget Tierp under säsongen. Nu har vi gjort klart med ett låneavtal som sträcker sig över hela januari. Det är en lösning som vi är väldigt nöjda med, säger Per Eriksson.

Saknas gör även Michél Åberg som slet av en hälsena före jul.

Mer läsning

Annons