Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säter lyfte och vann

Annons

Det bjöds inte på något raffinerat skönspel i den första halvleken. Matchen präglades av ett ställningskrig mellan de båda dalalagen.

- Vi spela riktigt bra i första halvek. Det kändes som vi hade bra koll på dem under denna del av matchen, säger Jan Björk, tränare i Islingby, och fortsätter:

- Med lite tur att vi även fått något mål med oss, bland annat hade vi ett ribbskott. Men i andra halvlek tappa vi lite av vårt fina spel och Säter fick mer att säga till om.

I början av andra halvlek fick Säterspelarna ett psykologiskt ledningsmål genom Niklas Johansson. Ett mål som helt klart lyfte Säter spelmässigt och de fick en bättre rörelse mellan lagdelarna.

Islingby försökte lyfta spelet, men det var först i slutet av matchen som Borlängelaget lyckades skapa en del farligheter framför Sätermålet, bland annat hade laget några bra chanser i samband med några hörnor.

Helt matchavgörande blev Säters 2-0 mål med kvarten kvar av matchen. På en frispark kunde Säters Robert Fernström lätta in bollen i Islingbymålet.

- Det kändes som segern var säkrat i och med det målet, säger Sätertränaren.

I Säter plusas det för hela laget och i Islingby var backlinjen och yttermittfältaren Robert Sund-kvist bra under gårdagsmatchen.

SÄTER-ISLINGBY

2-0 (1-0)

Målen: 1-0 Niklas Johansson, 2-0 Róbert Fernström.

Domare: Martin Johansson, Säffle.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons