Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säter derbyvinnare

Annons

-Men IFK passade oss. De spelade långt och högt. De borde hellre ha försökt att spela bollen efter marken. Det hade nog passat dem bättre, analyserade Robert

Helt ovan med målvaktsjobbet är dock inte Robert. Han har gjort något inhopp tidigare. Men det ligger flera år tillbaka i tiden.

- Jag har inte ens hunnit träna något nu. Vi spelade ju match i tisdags och det var då jag fick hoppa in i målet sedan Jörgen Claesson skadats.

Då hade det gått tio minuter av den andra halvleken och Robert fick inte äran att hålla nollan som mot Hedemora.

- Då släppte jag in en boll tämligen omgående.

Den matchen, mot Torsång, slutade 2-2.

Robert erkände dock att han hellre ville vara med ute på planen.

- Men jag gör allt för laget. Och nu vet jag inte om jag platsar ute. Grabbarna spelade så bra i dag.

Och visst, Säter var stabilt med rutinerade Sven-Erik Sahlström som Roberts ersättare i backlinjen. Den tillät inte gästerna att komma nära Robert i målet och han behövde inte göra några räddningar, mest plocka ned inlägg och ett och annat ofarligt skott från distans.

-Nej, räddningarna var det Ronnie som stod för i kväll, sade Robert.

Ronnie Persson i IFK-målet gjorde tre riktigt bra räddningar. En i den sista spelminuten i den första halvleken på ett skott från veteranen Jonas Källström som spelade sin första match för säsongen.

Den räddningen följde han upp med två riktigt suveräna räddningar under den första kvarten i den andra halvleken.

De båda målen, som föll inom de första 25 minuterna av matchen kunde han inte göra mycket åt. Det första kom på ett inlägg från kanten, det andra på en boll i djupled. Båda inslagna av Erik Seger. Vem annars?

IFK hade en riktigt farlig chans i matchen. Den kom i den 35.e minuten och gav en dubbelhörna. Mer var det inte från IFK som var tandlöst värre. Anfallen strandade strax utanför straffområdet.

I den första spelade IF med en man på topp. Stefan Ericson var helt ensam, då mittfältet aldrig lyckades fylla på framåt. Dessutom var felpassen alltför många från gästernas sida.

Det blev lite bättre i den andra då gästerna satsade med fler spelare framåt. Men till några målchanser räckte det inte.

Då var Säter stabilare och visade upp ett bättre passningsspel och bättre bollkontroll.

Något som motiverar lagets placering i toppen av tabellen.

SÄTER-HEDEMORA

2-0 (2-0)

Målen: 1-0 och 2-0 Erik Seger.

Domare: Jonatan Ardhage, Örebro.

Publik: ca 200.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons