Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säsongsbästa av Leksand

Annons

Trots en andraplats i tabellen och med ett rejält avstånd ner till det superallsvenska strecket har Leksands spel hackat under hösten.

Laget har inte dominerat matcherna på det sätt man kan förvänta sig och tränaren "Pirro" Alexandersson har gång på gång beklagat sig över att spelarna inte varit beredda att "göra jobbet".

- Vi har inte haft rätt inställning i alla matcher. Men i en sådan här match, med fullsatta läktare och en härlig Leksandsklack som överröstar Västeråspubliken, tänder man verkligen till, säger Johan Rosén.

Rosén uppträdde som en sann lagkapten matchen igenom och satte också det viktiga 0-1-målet drygt sex minuter in på den första perioden.

Målet kom strax efter att Johan Backlund två gånger räddat två frilägen.

- De chanser vi släpper till är Johan med och tar, men jag tycker att vi minimerade Västerås målchanser, säger Rosén.

När väl Leksand tagit ledningen kopplade laget greppet om Västerås, ett grepp som leksingarna sedan aldrig släppte.

- Vi gjorde en jättebra första period, tyvärr gick vi ner oss lite i den andra perioden. Men i tredje perioden kom vi tillbaka och spelade förståndigt. Segern var välförtjänt, konstaterar "Pirro" Alexandersson.

I tredje perioden spelade Leksand på resultatet och laget gjorde det med bara fyra backar. Fredrik Svensson utgick redan i slutet av den andra perioden och Magnus Österby dundrade in i sargen två minuter in i den tredje perioden och hade spelat färdigt.

Alla fyra backar som fullföljde matchen gjorde det bra och allra bäst var Örjan Lindmark, som spelade med sedvanlig klokhet och var banans defensive gigant.

Offensivt höll alla fyra kedjor bra klass och fjärdekedjan svarade för två av målen - två frilägen som Jens Bergenström förvaltade på bästa sätt.

Kedjan med Johan Rosén, Roger Rosén och Göran Hermansson (som skadades och i tredje perioden ersattes av Jonas Andersen) var ändå den bästa.

- Vi börjar hitta rätt i formationerna och jag, Roger och Göran passar bra ihop. Vi tänker hockey lika och satsar i första hand på ett bra defensivt jobb, säger Johan Rosén.

Återstår att se om leksingarna kan konservera formen under landslagsuppehållet.

VÄSTERÅS-LEKSAND 1-4 (0-2, 1-1, 0-1)

Första perioden: 0-1 (6.39) Johan Rosén (Magnus Österby), 0-2 (16.11) Michael Ryder (Niklas Eriksson, Örjan Lindmark) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 0-3 (2.37) Jens Bergenström (Magnus Österby, Fredrik Vestberg), 1-3 (3.30) Tobias Lundqvist,

Tredje perioden: 1-4 (5.24) Jens Bergenström (Jan Nemecek).

Skott: 23-35 (8-18, 9-7, 6-10).

Utvisningar, Västerås: Tobias Lilja 2, Patrik Juhlin 2, Daniel Grillfors 2. Leksand: Jan Nemecek 2+2, Örjan Lindmark 2, Fredrik Svensson 2, Stefan Bemström 2.

Domare: Lars Johan Ryhed, Örebro.

Publik: 5 818.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons