Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säsongens bästa spel räckte inte mot "Löven"

Annons

- Jag börjar låta som en reprismaskin, men vi har så svårt att göra mål. Jag vet inte vad jag ska säga, sa Mats Grötting, Moratränaren, efter 1-4-förlusten.

Efter åtta spelade matcher i Superallsvenskan stoltserade Mora med 13 gjorda mål.

Något som ger ett snitt på 1,6 gjorda mål per match!

Med ett sådant dåligt målsnitt, är det naturligtvis svårt att vinna några matcher.

- Vi kan inte spela mycket bättre än så här med de spelare vi har. Chanser skapade vi i massor, men några mål vill det bara inte bli, sa Grötting och lade pannan i djupa veck.

Mot Björklöven sköt Mora 36 skott. En enda puck slank in bakom Tobias Lundström i "Lövenkassen".

En målvakt som visserligen spelade mycket bra, men utdelningen är naturligtvis alldeles för skral.

- Vi kommer liksom inte igenom, och pucken studsar inte vår väg heller. Men så länge vi skapar, finns förhoppningarna om att det ska lossna, sa Grötting.

Efter helgens två förluster ska det till ett smärre under om MIK ska lyckas ta sig till play off.

Men kan Mora spela som laget gjorde mot Björklöven, finns i alla fall hoppet om en positiv avslutning på serien.

Förutom matchens första fem-sex minuter, där gästerna var "ofina" nog att ta ledningen, var det här Moras match rent spelmässigt.

Men inte målmässigt.

Vilket inte minst visade sig av det enkla 3-1-målet, matchavgörande, som Lars Briell gjorde. En chans dök upp ur intet och pucken gick lättvindigt in mellan benen på Moramålvakten Bengt Höglund, som får ta på sig det målet.

Strax innan hade Morabacken Ismo Kuoppala missat öppet mål...

- Björklöven skapade lägen utifrån ingenting, men de har rutinerade spelare som läser spelet verkligen bra, berömde Grötting.

- Men trots förlusten tycker jag att vi fick ett bra kvitto på att vi höjt oss spelmässigt sedan starten på serien. Nu spelar vi tuffare, krigar mer och har en helt annan inställning till det vi gör.

Bäst i Mora var backen Ismo Kuoppala, som stred tappert över hela banan. Bland forwards var det Håkan Bogg som var den mest konstruktive.

Ett bra inhopp gjorde också backen Thomas Skogs.

Målvakten Tobias Lundström och forwarden Christopher Marinucci var bäst hos gästerna, som inte såg ut som ett lag med elitserieambitioner.


Mora-Björklöven

1-4 (1-1, 0-1, 0-2)

Första perioden: 0-1 (2.11) Lars Briell (Mattias Hedlund, Jesper Jäger) spel fem mot fyra, 1-1 (19.07) Emil Skoglund (Magnus Sandberg, Johan Westäng) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1-2 (19.22) Christopher Marinucci (Magnus Österby).

Tredje perioden: 1-3 (8.30) Lars Briell, 1-4 (18.14) Steve Potvin (Mattias Hedlund, Christopher Marinucci) mål i tom kasse.

Skott: 36-21 (16-10, 12-7, 8-4).

Utvisningar, Mora: Bengt Höglund 2, Marcus Eriksson 2, Michael Henrich 2, Johan Westäng 2. Björklöven: Lars Briell 2+2, Jesper Jäger 2, Anders Lövdahl 2, Zarley Zalapski 2, Jonas Hedberg 2, Magnus Österby 2, Steve Potvin 2, Anders Lönn 2.

Domare: Björn Larsson, Ljusne.

Publik: 1 156.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons