Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säsongens bästa match!

/
  • Viljemål. Mikael Englund trycker in 1–0 för Borlänge trots hård uppvaktning av Örebrobackar. Ett viktigt mål som gav vind vind i seglen och samtidigt angav segertonen för Borlänge.

Annons

Segern innebär att Borlänge nu har avgörandet i egna händer för att nå minst andraplatsen i allettan, vilket ger fortsatt kvalspel för en åtråvärd plats i allsvenskan.

– Det här går vi stärkta ur. Nu ska vi ta Väsby hemma på söndag, bubblade det ur en trött men lycklig, Mikael Englund.

Matchen började i ett ursinnigt tempo och spelet böljade fram och åter. Ingen spelare i hemmalaget vek ned sig och frenesin och viljan i hemmaspelarna överraskade garanterat Örebrospelarna.

Det var Borlänges andrafemma som stakade ut segervägen. Backparet Andreas Melin/Daniel Flodin och kedjetrion Andreas Carlsson, Mikael Englund och Robert Olsson var på ett strålande spelhumör och kvintetten svarade även för alla hemmamålen.

Signifikativt för Borlänges heroiska insats var också att hemmaspelarna insåg värdet av att hela tiden se till att ligga före Örebro i målfabrikationen. När gästerna kvitterade i inledningen av den andra perioden, svarade Borlänge kvickt genom ett mycket vackert mål i power play. Exekutor: Mikael Englund, elegant frispelad av Andreas Carlsson.

Borlänge hade även rätta flytet och psykologiska 3–1 av Andreas Carlsson 4.14 in i sista perioden, gav rätt vitamininjektion och förnyade krafter. Örebros anstormning sista tio minuterna, gav förvisso en reducering till 3-2, men hemmaspelarna redde rättvist ut alla krislägen.

– Borlänge var bättre och starkare och vann rättvist, menade även Örebros tränare, Pirro Alexandersson.

Visar Borlängespelarna samma fantastiska inställning i återstående två matcher mot Väsby och Tranås, blir det en garanterat angenäm säsongsavslutning.

Mer läsning

Annons