Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säsongen slut för Mora

/

Annons

Men i drygt tio minuter hade Mora en femte match på gång eftersom laget tog ledningen efter drygt tre minuters spel när Eric Beaudoin styrde in ett hårt skott från Pavel Brendl. Efter det hade Mora ytterligare ett par bra chanser till mål men istället så kvitterade Färjestad efter drygt 13 minuters spel.

Efter det gled initiatviet mer och mer över till hemmalaget som trummade på bra mot Mikko Rämö som fick chansen i Morakassen denna kväll.

Men Mora och Rämö kunde gå till pausvila med 1–1.

– Vi hade stora förhoppningar efter den första perioden, sade Moratränaren Harri RIndell till Canal plus.

Men dessa kom snabbt på skam i början på mittperioden där Färjestad fick ett par snabba mål. Mikko Rämö fick lämna Morakassen efter 1–3 och Juha Pitkämäki gjorde entré på isen.

Han höll nollan i knappt fyra minuter och sedan fick han släppa in ytterligare två mål innan perioden var över.

5–0 till Färjestad i mittperioden och därmed var givetvis matchen och säsongen defintivt över för Mora, även om det återstod en evakueringsperiod som bjöd på en svängig hockey med bjudningar åt båda håll.

Trots det som såg ut som en förnedring höll Moraspelarna huvuet högt i den sista perioden och kramade ur sina sista krafter. Den ends om väl egentligen vek ned sig var Moras målkung Pavel Brendl. han drog på sig en utvisning på tio minuter när han visade missnöje över en utebliven Färjestadsutvisning efter drygt tre minuter i den sista perioden.

Sedan syntes han inte mer på isen.

– De fick ett par snabba mål i början av den andra perioden. Sedan hängde vi helt enklet inte med mer, konstaterade Harri Rindell.

Så rätt så. Färjestad hade farten och passningsspelet. Något som Mora inte lyckades stå emot.

– Vi försökte med allt i båset men kunde inte förändra matchbilden.

– Match två och tre mot Färjestad var våra bästa i kvartsfinalen. Trots allt tycker jag att vi gjorde nio godkända perioder mot Färjestad, sade Harri RIndell.

Mer läsning

Annons