Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säsongen över för BHF

Annons

Innan avgörandet hade Borlänge i en heroisk upphämtning, vänt 0–2 till 2–2 och hade dessutom mer att ge. Och från mitten av tredje perioden gick hemmalaget för seger.

Men så hände det som bara inte får hända. Daniel Persson var på väg att runda egen målbur för att driva upp en ny anfallsattack mot Väsby, när Väsbyspelaren Charlie Gutenberg, som jagade bakom Daniel, plötsligt slet åt sig pucken och placerade den innanför vänstra målstolpen.

Nicklas Westling i BHF-målet överrumplades och Daniel Persson stordeppade. Det var ju Borlänge som hade greppet…

Därmed är sista omgången betydelselös, då Väsby och Örebro nu är klara för play off 2.

– Ett snöpligt slut. Det var definitivt inte bästa laget som vann, sa en deppad BHF-tränare, Ulf Hall.

Matchen blev en rysare i publikens smak. Spelet böljade fram och åter och det var två bra målvakter, Nicklas Westling i BHF samt Marcus Lundell (före detta FIF och Leksand) i Väsby som var anledningen till att målsiffrorna hölls nere under de två första perioderna.

Väsby drog på sig många utvisningar. En defekt som kompenserades genom ett bra boxplay och mycket reaktionssnabbe målvakten Marcus Lundell, samtidigt som Borlängespelarna även agerade en aning tveksamt i flera av sina numerära överlägen. BHF hade inte heller det rätta flytet vilekt möjligen kan ha berott på prestationsångest hos hemmaspelarna.

Ordentlig fart och tryck på tillställningen för BHF:s del blev det dock i tredje perioden. Men först efter att tränare Hall gått ned på två femmor i inledningen av perioden. Och då blev Borlängedominansen direkt påtaglig. Scenariot nu påminde mycket om spelarnas segeragerande i torsdags mot Örebro. Men allt var tyvärr förgäves.

– Vi hade slagläget men så avgörs allt på grund av ett individuellt misstag, suckade Hall, över ett grymt idrottsöde.

Mer läsning

Annons