Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Säsongen är över

Annons

Målsättningen var att gå till slutspel. Väl där tog säsongen hastigt slut för LBTK.

-Jag trodde att vi skulle bjuda på bättre motstånd än så här. Men efter två klara förluster går det ju inte att säga annat än att Ärtemark är värt att gå vidare.

Bergström ville inte skylla på sviktande nerver.

-Lite skillnad är det väl mellan att spela slutspel och en vanlig seriematch, men förlusterna berodde ändå på att vi inte riktigt nådde upp i den nivå som vi hade ett tag i höstas. Då flöt det på bra för alla. Nu spelade ingen riktigt bra och då är det inte konstigt att vi förlorar i en SM-kvartsfinal.

Onsdagens hemmamatch var jämnare än gårdagens bortamatch, där LBTK bara mäktade med två setsegrar. Anna Berglund inledde med att vinna ett set mot Zhang Yan, men förlorade därefter tre raka. Det andra setet vann Sofia Westholm mot Marie Sjögren.

-Bu ledde med 2-1 i sin andra match, men när Anna Berglund samtidigt förlorade på andra bordet, och ställningen blev 5-0, bröts matchen mellan Bu och Zhang Yan.

Bergström låter besviken i telefonen, när han smäller igen bildörren, och förbereder sig för hemresan.

-Att vi förlorar kan jag väl ta, även om jag trodde att vi hade ungefär 50 procents chans att vinna. Men att båda matcherna slutade 5-0 känns inget vidare.

Hur långt tror du att Ärtemark kan gå?

-Det är nog inte omöjligt att de går till final.

I den andra kvartsfinalen besegrade Lyckeby Spårvägen i två raka matcher. Därmed gör Ärtemark och Lyckeby upp med Rönninge och Råå om guldet.

SM-kvartsfinal, andra matchen:

ÄRTEMARK-LÅNGSHYTTAN 5-0

Zhang Yan-Anna Berglund 8-11, 11-4, 11-7, 11-6, Marie Sjögren-Sofia Westholm 11-6, 9-11, 11-6, 11-6, Zhang Fang-Bu Yehua 12-10, 11-4, 11-7, Sara Rhodin-Ieva Juceviciute 11-9, 11-9, 11-7, Zhang Fang-Anna Berglund 15-13, 11-6, 11-7.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons