Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sara står över - igen

Annons

Parallellstorslalom i dag och parallellslalom i morgon är vad som väntar.

Men Falutjejen Sara Fischer, som stod över premiären i Chile, finns inte på plats nu heller.

- Nej, jag skrev högskoleprovet i lördags och har en muntliga tenta att göra under tisdagen. Jag finns därför kvar hemma i Sverige, säger Sara.

De två senaste veckorna har det alpina snowboardlandslaget varit på snöläger i Saas Fee, Schweiz. Sara var med i en vecka.

- Det var kul att vara på snö igen, men jag vill ha mer träning i benen innan jag kliver in i världscuptävlandet. Som det ser ut nu gör jag min första vc-tävling i USA den 23 december, berättar Sara.

Just nu tar studerandet mycket av hennes tid, men hon tror ändå inte att snowboardåkandet kommer att bli lidande längre fram.

- Jag trivs väldigt bra med min tillvaro just nu. Visst hade det varit kul att vara med och köra i Sölden, men det är fortfarande tidigt på säsongen.

- Jag tror på upplägget som jag gjort, säger Sara.

Nu blir inte Dalarna utan deltagande ändå i Sälden. Trion Jonas Aspman, Leksand, Filip Fischer, Malung och Lisa Karlsson, Rättvik, finns nämligen på plats.

- Daniel Biveson blir den vi får sätta högst förväntningar på och det finns små tecken på att även Richardsson är på gång. Det hårda underlaget gynnar dessutom Richard, säger Anders Wiggerund, alpin snowboardkapten.

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons