Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sara skadad – missar helgens matcher

/
  • Ett inflammerat knä tvingar Sara Kristoffersson att stå över IBF Faluns matcher mot Dalen och Iksu.

IBF Falun har drabbats av ett tungt avbräck.
Stjärnforwarden Sara Kristoffersson är knäskadad och missar helgens hemmamatcher mot Dalen och Iksu.
– Jag har drabbats av en inflammation i höger knä, säger Sara.

Annons

IBF Faluns damer är på jakt efter en slutspelplats och laget ligger, med elva matcher kvar att spela, på den åttonde och sista slutspelsplatsen.

Laget är mitt uppe i en period av intensivt matchande med dubbla matcher tre helger i rad, därför är det förstås extra tungt att Sara Kristoffersson, vald till turneringens bästa spelare när Sverige försvarade VM-guldet för en månad sedan, tvingas till vila.

– Efter träningen förra torsdagen svullnade knät upp, men jag tejpade det och spelade helgens matcher mot Karlstad och Örebro och det gjorde inte saken bättre.

Ett besök hos sjukgymnasten visade att Sara drabbats av en inflammation i sitt högra knä.

– Jag började ta medicin mot inflammationen i går (läs torsdag) och ska göra det i en vecka. Det känns lite bättre, men jag vill inte riskera något med att spela matcherna i helgen.

Även nästa helg väntar matcher både lördag och söndag för Falun, mot Jönköping och Pixbo, och det återstår att se om Sara kan vara tillbaka då.

– Det känns dumt att bli skadad nu när det är så tätt mellan matcherna, men jag hoppas att jag kan vara med och spela nästa helg. Jag tror dock laget kommer att klara sig bra den här helgen och jag kommer verkligen att vara med och peppa tjejerna, säger Sara.

Mer läsning

Annons