Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sara siktar mot topp fem

Annons

SÖLDEN, ÖSTERRIKE

Världscupen börjar på lördag med parallellstorslalom i Sölden, Österrike.

- Det är alltid svårt att veta hur bra alla är vid den här tidpunkten. Men för mig känns allt bra och jag hoppas kunna gå vidare från den första omgången, säger Sara.

Det skulle i så fall innebära en plats bland de åtta främsta.

- Går jag dit, så vill jag förstås sluta ännu högre, men har jag åkt bra och slutar topp åtta i premiären så är jag nöjd.

Hon har ungefär en månads träning på snö bakom sig.

- Vi har varit i Frankrike, Norge, Österrike och i en inomhusbacke i Holland. Jag började ganska tidigt med träningen i år, så den här första tävlingen har jag längtat efter ett tag. Kul att det äntligen drar igång.

I fjol åkte hon bara 75 procent av tävlingarna i världscupen, då läkarstudierna i Odense tog för mycket tid. I år ska hon åka alla tävlingar.

- Tack vare att jag läser på halvfart hinner jag med att satsa på snowboard också. Att kombinera studierna med snowboard är en drömtillvaro för mig.

Topp fem i världscupen är ett mål.

VM i Kanada i mitten av januari är ett annat. Där är Sara på jakt efter en ädlare medalj än bronset i fjolårets parallellslalom.

Ytterligare tre dalaåkare kör världscuppremiären i Österrike. I damklassen får Sara sällskap av Lisa Strand, Bjursås och i herrarnas tävling på söndag deltar Filip Fischer, Malungs SLK och Jonas Aspman, Leksand.

För Jonas Aspman är det comeback efter en lång skada. Förra veckan var första gången på över ett år som Leksandsgrabben tränade på snö.

Förbundskapten Anders Wiggerud är optimistisk inför premiären.

- Åkarna är hela och sugna på att komma igång och jag tycker att det finns all anledning att tro på bra resultat här i Sölden. Vi satsar på att få hem en medalj i både dam- och herrklassen.

Dalaåkarna är dock inte de största medaljhoppen. Då är det mer troligt att Aprilia Hägglöf och Daniel Biveson kniper någon av de pallplatser som Wiggerud hoppas på.

STEFAN ERICSON

Mer läsning

Annons