Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sara klar för EM-final

Annons

Redan i försöken visade Sara att den här dagen skulle bli något alldeles extra.

Hon simmade i det sista försöksheatet och därmed hade hon klart för sig vad som krävdes för att greja en semifinalplats.

Ludvikatjejen öppnade förhållandevis lugnt, men allt eftersom tryckte hon på mer och på den sista längden var hon riktigt stark.

- Hon simmade tekniskt bra och hade full kontroll på hur mycket hon behövde ta i för att gå vidare, sa Saras tränare och mamma Eva som hade telefonkontakt med dottern direkt efter loppet.

Sara klockades för tiden 2.32,62 vilket var 61 hundradelar över hennes personliga rekord.

Det gav henne tredje plats i heatet och femte plats totalt bland försökssimmarna.

- Taktiken i semifinalen är att hon ska gå ut en sekund snabbare på den första hundringen, berättade Eva Larsson.

En taktik som visade sig hålla. Efter 50 meter var hon över sekunden snabbare än på morgonen. När halva distansen var simmad var hon drygt en och halv sekund snabbare.

Sara klarade också att hålla tempot på den svåra tredje längden och efter den stod det klart att det skulle bli nytt prydligt personligt rekord och en finalplats.

Saras tid i mål blev 2.30,40. Att jämföra med det tidigare personliga rekordet 2.32,01. Snacka om att slå till vid rätt tillfälle. Sara slog bland andra Agnes Kovacs, Ungern, som har europarekordet och dessutom slog hon nytt distriktsrekord.

- Precis som i morse simmade hon tekniskt mycket bra och hon såg lugn ut, berömde mamma Eva.

Sara tid var alltså den tredje bästa och det var ytterligare fyra tjejer som simmade in mellan 2.30 och 2.31. Bästa tid hade Mirna Jukic, Österrike, med 2.28,50.

Med tanke på hur jämna tider det var semifinalerna har faktiskt Sara en medaljchans i morgondagens final.

- Jag simmade inte riktigt bra på slutet, så kan jag få till det bättre i finalen kanske jag kan simma en halvsekund snabbare.

I så fall går Sara under 2.30 och det tror hon krävs för att ta en medalj.

FRANK ELFSTEDT

Mer läsning

Annons