Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sara gladde med ett nytt personligt rekord

Annons

Trots att hon i dagarna dragits med en envis luftrörsinfektion.

- Jag har bra grundträning, det är därför jag orkar, sa hon efter världscupstävlingen i Eriksdalsbadet i Stockholm.

I fösöket kom hon sexa. Tiden: 1.10.51 - en förbättring på distansen med en halv sekund.

I finalen slutade hon åtta med tiden 1.10.53.

Något bakom Sara gjorde Anna Ström från Falun en riktigt bra insats och satte personligt rekord med 1.14,13

Mia Brodén gjorde ungefär som väntat: Hon siktade på en tid runt 1.03 på 100 fjäril och gjorde 1.03,33.

- Klart godkänt. Båda tjejerna gjorde bra insatser utan att vara toppade. Men framför allt var det stimulerande för dem att vara med i en så hä stor tävling, sa Falu SS-tränaren Jens Antlöv.

För Petri Tuovila gick det dock inte alls så bra som han hade hoppats och han hamnade mycket långt ner på 100 fritt. Inte alls vad han trott och hoppats.

I Eriksdalshallen gjorde också Lasse Frölander comeback.

Han missade finalen och blev 13:e man på 100 fritt. På 50 fjäril blev Lasse åtta.

Tungt, förstås, precis som väntat.

Den store i bassängen var självfallet Ian Thorpe. Han bjöd en hänförd publik på en suverän uppvisning på 400 meter fritt. Thorpe var bara fem hundradelar från världsrekordet, 3.34,63 som landsmannen Grant Hackett har.

Emma Igelström var en av tre svenska vinnare på tisdagskvällen. De andra två var Josefin Lillhage och Therese Alshammar. Igelström var med 1.06,20 bara drygt åtta tiondelar från sitt eget världsrekord på 100 m bröst. Hon utklassade sina konkurrenter och var 83 hundradelar före tvåan Tarnee White, Australien.

Josefin Lillhage imponerade också stort när hon vann 200 m fritt på nya svenska rekordtiden 1.56,18. Hon sänkte sitt gamla rekord från bronsloppet i EM i tyska Riesa i december med 39 hundradelar.

Lillhage besegrade världsmästarinnan och världsrekordhållerskan Lindsay Benko med nio hundradelar sedan hon gått förbi på sista längden.

Therese Alshammar vann 50 m fritt på 24,37 och tog därmed revansch på brittiskan Alison Sheppard som besegrade henne i Paris i helgen. Sheppard var sex hundradelar efter. (FK-NLT-TT)

Mer läsning

Annons