Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sara gjorde två mål i VM

Annons

Tillsammans med Hanna Lundström och Camilla Nilsson har Kristoffersson bildat den bästa svenska kedjan så här långt i turneringen.

- Vår kedja börjar komma in i det nu. Framför allt är vi ju spelvändare men det har fungerat bra även i de här matcherna när vi ska etablera ett spel, säger Sara Kristoffersson till innebandy.se.

Matchen mot Ryssland blev naturligtvis en enkel historia för Sverige som vann skotten med 71-15 och gick ifrån rejält i den sista perioden då laget gjorde 7-0 på knappt tolv minuter.

Två raka segrar, 9-1 mot Japan och 13-1 mot Ryssland, gör att Sverige, helt planenligt, är klart för semifinal med en omgång kvar av gruppspelet.

- Japan var faktiskt bättre än Ryssland. Det kändes att de ville mycket mer och de försökte sätta press på oss, säger Sara Kristoffersson.

Förutom Sara Kristoffersson gjorde även Sara Ekström och Hermine Dahlérus två mål vardera mot Ryssland.

Ytterligare en spelare från IBF Falun fanns på planen, Camilla Granelid, och hon svarade för en målgivande passning.

Jenny Magnusson satt på läk-taren och rehabtränade sin onda höft på kvällen. I dag är det meningen att hon ska träna med övriga laget.

I morgon spelar Sverige mot Norge i den sista gruppspelsmatchen och seger där innebär gruppseger och förmodligen match mot Finland i semifinalen.

Finland som i den andra gruppen förlorade mot Schweiz med 6-7 i måndags, ett resultat som med största sannolikhet gör att Schweiz blir gruppsegrare och Finland grupptvåa.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons