Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sannas supterstart

Annons

HENGELO, HOLLAND

Efter den fenomenala inomhussäsongen och de fina resultaten på 100 och 200 meter i usla väderförhållanden i norska Tönsberg förra helgen, var förväntnignarna stora på Sanna och Jenny Kallyr inför häckpremiären i Hengelo.

Amerikanskan Nichole Denby som sprungit på 12,79 tidigare i år och med ett personbästa på 12,62, var snabbast ur blocken.

Vid första häcken var Sanna ikapp och sedan var det på fotbollsspråk "spel mot ett mål".

Sanna rusade i mål på 12,65, en putsning av personliga rekordet med två hundradelar, och vann med 24 hundradelar tillgodo på tvåan Andrea Bliss, Jamaica.

I skuggan av Sanna gjorde Jenny Kallur ett fint lopp och sprang in som trea med tiden 12,99.

- Jag är jättenöjd. Det var min bästa säsongsöppning någonsin, tidigare hade jag 13,09 från Hengelo i fjol som bästa tid i en premiär, säger Jenny.

Amerikanskan Danielle Carruthers som gjort 12,83 i år och 12,56 som bäst i karriären var anmäld men kom aldrig till start.

Frågan är dock om hon haft någon chans mot Sanna Kallur, som i och med segern och kanontiden fick svar på de funderingar hon haft de senaste veckorna.

- Jag var inte direkt nervös innan loppet men osäker på vad jag stod. Eftersom vi kört ett nytt träningsupplägg så hade jag ingen aning om hur fort jag kunde springa, menar Sanna.

Nya personliga rekordet 12,65 var dock ett besked till hela friidrottsvärlden att Sanna Kallur blir att räkna med i sommar.

Hon har tagit ett steg framåt jämfört med fjolåret och närmar sig stadigt den yppersta världseliten.

- Loppet kändes så lätt, jag var så avslappnad och behövde inte ta i. Vi har tränat hårdare än tidigare under uppbyggnadsperioden och jag känner mig också starkare än någonsin, säger Sanna.

Redan på fredag tävlar Sanna och Jenny igen, den gången i italienska Turin. Återstår att se om deras tider från Hengelo kan förbättras ytterligare.

Fakta I världsbästalistan

Här är världens fem bästa tider i år på 100 meter häck. Med reservation för att någon kan ha slagit sig in på listan de senaste dagarna.

1) Joanna Hayes, USA 12,64

2) Susanna Kallur, Sverige 12,65

3) Perdita Felicien, Kanada 12,67

4) Michelle Perry, USA 12,70

5) L Golding-Clarke, Jamaica 12,72

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons