Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sannas skrattlopp

/
  • Populär. Jenny Kallur var ett hett villebråd bland autografjägarna efter sin silvermedalj på 100 meter häck.  Foto: Ander Staffas 

Annons

Regnet och vinde hade hållit sig borta från Ekängens IP, men när SM-helgens sista gren, 100 meter häck, skulle avgöras brakade ovädret loss.

- Skrattretande men det var bara att gilla läget och köra på, berättar Susanna Kallur, som omgående tog kommandot i loppet och i mål var hon 67 hundradelar före systern Jenny.

Innan dess hade Jenny och Susanna enkelt tagit sig vidare från försöken, där de vann varsitt heat på tiden 13,49 respektive 13,05.

Noterbart vad gäller Sannas försökstid så var det första gången i år hon sprang på över 13 sekunder för att sedan i finalen vara totalt överlägsen.

Och med tanke på de yttre omständigheterna så är det inte frågan om den stora SM-publiken skulle ha fått se ett nytt årsbästa om de yttre omständigheterna varit optimala.

- Det här var kul och tiden är jag jättenöjd med, med tanke på förutsättningarna, fortsätter Sanna som i SM gjorde sitt sista lopp innan VM.

Och formen är det inget fel på.

- Det känns jättebra men det finns mer att ta av och går allt som planerat ska jag vara på topp den 27:e och 28:e augusti, fortsätter Sanna och syftar på tidpunkten för avgörandet i VM i Osaka.

För Jenny Kallur går det desto trögare, även om hon tog lätt på insatsen i SM.

- Det blir lite som det blir och det är bara att strunta i tiden när det blir så här, säger Jenny och fortsätter:

- Mot slutet av loppet såg jag knappt häckarna, som trots den svaga tiden och det piskande regnet trivdes ute på banan.

- När regnet började så blev det bara att vi stod vid starten och skrattade och flamsade. Det var som när man var liten och sprang runt i t-shirt och stövlar i regnet, avslutar Jenny.

Trea i loppet blev Carolina Klüft på tiden 13,66.

För samtliga tre medaljörer bär det nu av till Japan och Fukuoka på tisdag, för uppladdningsläger innan VM startar den 25 augusti.

Mer läsning

Annons