Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sannas sköna repris

Annons

Sanna Kallur är på väg mot sin bästa säsong i karriären.

När säsongen startade hade Sanna ett personrekord på 12,65. En tid hon putsade till 12,61 när hon vann Golden League-loppet i Paris för en vecka sedan och i går i Rom var det dags för en ny rekordsänkning.

I konkurrens med hela världs- eliten, bara världstrean Virgina Powell saknades av de bästa, vann Sanna på nya personliga rekordet 12,52.

- Själva tekniken stämmer fruktansvärt bra. I fjol och för två år sedan kunde jag springa bra över fem häckar, i år kan jag hålla över tio häckar.

Sanna fick en flygande start på loppet och var i ledningen redan över den första häcken. Ledningen behöll hon sedan hela loppet och i mål var hon på 12,52.

Tvåa blev årets snabbaste på distansen, den regerande världsmästarinnan Michelle Perry, USA, som sprang i mål på 12,58. Trea blev Brigitte Foster-Hylton, Jamaica, på 12,63.

Spanjorskan Glory Alozie var snabbaste europeiska bakom Sanna med 12,88 på sjundeplatsen.

- Till skillnad frår loppet i Paris så hade jag inget islag i någon häck den här gången. Jag försökte bara fokusera på mitt eget lopp från start till mål och hade ingen koll på motståndarna, säger Sanna som sprack upp i ett stort leende när hon efter målgången konstaterat att hon vunnit loppet.

På mindre än en vecka har Sanna sänkt sitt personliga rekord med 13 hundradelar - från 12,65 till 12,52 - och till Ludmila Enquists svenska rekord fattas nu bara fem hundradelar.

- Visst är det så, och nu är det bara att försöka rulla vidare på den här vågen. Det två senaste loppen har jag verkligen fått ihop det.

Efter att Sanna vunnit två av de tre Golden League-tävlingar som avgjorts har hon dessutom chansen att vara med och dela på den jackpott på 500 000 dollar som de som vinner fem av de sex Golden League-tävlingarna får göra.

Sitt nästa framträdande på löparbanorna gör Sanna i Götagalan på torsdag där hon springer 100 meter.

Sista loppet på 100 meter häck innan VM gör hon i DN-galan den 25 juli.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons