Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sannas sköna besked

Annons

Under DN-galan sammanträdde friidrottens förbundskapten Ulf Karlsson med representanter från Sveriges Olympiska Kommitté, SOK, men några ytterligare OS-nomineringar blev det inte i går.

- SOK tyckte att det såg lovande ut för Sanna Kallur, men att de vill avvakta fler lopp innan de bestämmer sig om en OS-start, säger friidrottsförbundets pressansvarige Johan Storåkers.

Nytt nomineringsmöte är planerat till MAI-galan på måndag och teoretiskt går det att kvala in till OS fram till och med den 12 augusti.

Efter lårskadan i början av maj har Sanna Kallurs väntat tålmodigt på sin utomhusdebut.

Hon lovade att slå nytt världsrekord i rehabilitering och hon har kommit tillbaka snabbare än någon kunnat tro.

- Visst kan man säga att jag slog världsrekord i rehabilitering och en kille som forskar om skador i baksidan av låran har gratulerat mig till den snabba comebacken, säger Sanna.

I går, på DN-galan, var det dags för utomhusdebut och nervositeten hos Sanna var påtaglig.

- Oj, oj vad nervös jag var. Så nervös har jag knappast varit tidigare och det var också spänt under loppet, berättar Sanna.

Starten blev på grund av andra pågående grenar försenad med cirka tio minuter och ett lätt regn störde också häcklöparna.

- Jag känner mig i bra fysisk form och av jag kände heller ingenting av lårskadan. Men samtidigt satt nog skadan lite grann i bakhuvudet.

Sannas tvillingssyster Jenny är redan OS-klar och sprang i a-heatet in som sexa på 13,04.

- Det var väl inget höjdarlopp, men jag känner att en förkylning är på gång. När jag vaknade upp på morgonen kändes det som jag hade en tennisboll i halsen, berättar Jenny.

Jennys tid 13,04 var helt okej, men hon var slagen av före detta studiekamraten från Illinois, kanadensiskan Perdita Felicien, med drygt fyra tiondelar.

Regerande världsmästarinnan Felicien vann på i regnet utmärkta 12,61, sex hundradelar före Brigitte Foster, Jamaica.

Jenny såg inte Sannas lopp, men gladdes förstås över tvillingsysterns lyckosamma årsdebut.

- Jag vet att Sanna varit nervös och att skadan säkert satt i bakhuvudet när hon sprang. Men det känns skönt att hon är tillbaka och hon kan säkert springa mycket snabbare framöver, säger Jenny.

Värt att notera i övrigt ur dalasynpunkt är att Linda Olsson, Falu IK sprang i det nationella 400-metersheatet och blev femma på nya årsbästat, 57,35.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons