Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sannas miljon-skräll

Annons

- Det var möten och träffar som vi hade planerat in sedan tidigare. När vi ändå är i Stockholm ville vi passa på att utnyttja dagen, säger Sannas pappa och numera även manager Anders Kallur.

- Men vi kan väl vara överens om att det inte är något större fel på den tajmingen, säger Anders och skrattat belåtet när tidningen når honom mellan ett par av tisdagens sponsorträffar i Stockholm.

Ett tidigare starkt varumärke blev naturligtvis ännu starkare när Susanna fick gå upp och ta emot priset från kungen inför bortåt 2,5 miljoner tv-tittare.

Minuter som förutom allt annat kan vara guld värda för Sveriges populäraste idrottspersonlighet.

- Exakt hur mycket det kan betyda omräknat i pengar är naturligtvis svårt att uppskatta. Det går nog inte. Men en bättre exponering går naturligtvis inte att få, säger AndersKallur.

- Det handlade ju om att få det finaste priset inför 2,5 miljoner tittare på bästa sändningstid och med en publik som säkert är betydligt bredare än en vanlig idrottspublik...

Något häftigt firande blev det inte för Susanna i måndags kväll.

När många andra drog ut på lokal för efterfest stannade hon kvar i Globen och firade stillsamt med sina närmaste.

Även om det inte blev något besök i träningslokalen i går ligger fokus på tävlingspremiären i Glasgow om tio dagar.

Men tisdagen blev ändå betydligt intensivare än vad Sanna och Anders hade tänkt sig när de planerade den.

- Ja, det har ringt hela tiden men så mycket mer än det vi hade inbokat före har det inte funnits tid för. Men det blev ett besök i SVT:s morgonssoffa och i radions P3 i går morse också. Telefonen har ringt hela tiden och det är bland annat jättemånga som vill ha intervjuer.

Och Sanna själv, när hon hade hunnit sansa sig och smälta det som hände, trodde inte att Jerringspriset skulle göra henne mätt på nya framgångar.

- Nej, det kommer ständigt nya säsonger och nya utmaningar. Man får inte bli mätt. Nu är det full fokus på träningen, sade Sanna Kallur.

Och i dag är det vanlig vardag i för Jerringprisvinnaren igen.

Runt midnatt i natt kom hon och Anders hem till Falun igen.

I dag är det som vanligt träningslokalen på Lugnet som är viktigast.

PAPPAN OCH MANAGERN ANDERS KALLUR OM JERRINGPRISETS BETYDELSE.

Mer läsning

Annons