Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sanna sporrade

Annons

Systern Sannas utklassning av världseliten i Rom i fredags fungerade som tändvätska för en stukad Jenny Kallur.

Flopploppet i fredags på 100 meter, där Jenny sprang in som trea på 11,98, var därmed glömt när hon ställde sig på startlinjen i försöken på 100 meter häck i går eftermiddag.

Jenny vann försöket lekande lätt på nya årsbästat 13,17 och hon tog som väntat också hem SM-guldet efter att ha noterat 13,41 i finalen, 29 hundradelar bättre än tvåan Carolina Klüft.

- Jag suger på karamellen från försöket, det här var helt klart ett steg i rätt riktning och jag hade en helt annan känsla än jag haft tidigare under säsongen, säger Jenny efter finalloppet.

Efter skadeproblem tidigare under säsongen och uppskjuten säsongspremiär ligger Jenny efter träningsmässigt. Insatsen i SM visar dock att hon är på rätt väg även om det är en bra bit kvar till Europatoppen.

- Med de problem jag haft visste jag att det skulle ta tid för mig att komma i form, men det kan trots det vara svårt att ha is i magen.

- De fem första häckarna i försöksloppet i dag var riktigt bra och tiden 13,17 är jag nöjd med, även om den egentligen inte är något att jubla över.

Jenny har två häcklopp kvar innan EM, Götagalan på torsdag och DN-galan 25 juli.

- Efter den här insatsen känns det som jag har något att jobba mot i de två närmaste loppen. Nu ska jag kapa årsbästat ytterligare, säger Jenny.

Dalastarterna i SM var färre än på många år och förutom Jenny Kallur tävlade bara två dalafriidrottare under helgen. Båda från Falu IK.

Släggkasterskan Marie Hilmersson med fyra raka SM-guld i bagaget siktade på femte raka medaljen, men någon medalj var hon inte i närheten av.

"Hilmas" 57,36 var drygt fyra meter sämre än bronstjejen Karolina Pedersens bästa kast.

- Det var skit. Energin fanns där och på värmningen kastade jag över 60 meter, men i finalen fick jag ingen kontroll, säger "Hilma".

"Hilma" hade inför säsongen målet att kasta minst 64,50 och kvala in till EM. Något som i dagsläget känns väldigt långt borta.

- Men jag har tre tävlingar kvar på mig att fixa EM-kvalgränsen och ser det inte som någon omöjlighet.

Cecilia Nilsson vann släggfinalen på nya årsbästat, 66,87.

I lördagens trestegsfinal slutade Carl Westberg sjua på 14,78. Anders Sjöström, Mölndals AIK, vann på 15,63 och Sebastian Lindén, före detta Falu IK och numera Mölndals AIK, slutade femma på nya personliga rekordet 15,25.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons