Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sanna missar OS?

Annons

En tävling återstår innan fri-idrottstruppen till OS spikas definitivt.

Men Stefan Lindeberg ger inte de som inte fick klartecken i går, baserat på resultaten vid MAI-galan i Malmö i måndags, särskilt stora chanser att fixa biljetten vid helgens SM.

- När det gäller Staffan Strand och Oscar Jansson är dörren stängd. Men vi är ju inte dummare än att vi tar ut dem om de skulle nå världsresultat, säger han.

I Susanna Kallurs fall är Lindeberg något mildare:

- Vi har respekt för hennes situation med skadan. Men i och med att vi valde Linus, stängde vi i princip dörren. Det finns en glipa för Sanna att ta sig igenom på SM, om hon visar en indikering på att hon är klart på väg, men då ska det vara klart bättre resultat än på MAI-galan.

Vilken tid?

- Det är alltid en bedömning, det är ju beroende på väder och vind också. Det viktiga är att trenden som hon inte visade i Malmö finns, säger han.

Ulf Karlsson tycker att trenden fanns redan i måndags:

- Jag tycker att Sanna, eftersom SOK efter DN-galan sa att hon inte behövde uppnå någon speciell tid, borde blivit uttagen. Det jag tyckte de skulle väga in var att hon varit sjuk i fyra dagar. Annars är jag övertygad om att hon gjort 13 blankt.

SOK motiverar delvis beslutet att inte ta ut Sanna, baserat på 13,13, med att det skulle skapa ett prejudikat, då hon med den tiden inte är bättre än 60:e-70:e på världsårsbästalistan.

- Jag kan lite hålla med dem om att det kan vara lite uppkäftigt att plocka ut henne på det resultatet, säger Karlsson.

Förbundskaptenen har dock från sin kontaktman i SOK, biträdande sportchefen Peter Reinebo, fått betydligt positivare signaler än de Stefan Lindeberg ger.

- Det var olyckligt att jag signalerade för positivt till Sanna i måndags kväll, men de lät som om de skulle väga in att hon varit sjuk. Jag bedömer det dock som att hon fortfarande har en rejäl chans och är övertygad om att hon kommer att greja det, säger Ulf Karlsson.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons