Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sanna Kallur till semifinal

Annons

Kvällen började annars lite jobbigt för Sanna och de andra häcklöperskorna. De fanns på plats på utsatt tid och började värma upp. Men andra grenar drog ut på

tiden.

- Efter uppvärmningen fick vi sätta oss i ett litet rum och vänta på vår tur, berättar Sanna. Ett rum som var så litet att det knappt gick att röra sig. Där blev vi sittande i 40 minuter.

Inte den bästa uppladdningen inför ett viktigt lopp.

- Nej, man känner sig ordentligt stressad när man ska till starten och inte är ordentligt uppvärmd.

Sen blev det tjuvstart.

- Men det påverkade inte speciellt mycket, säger Sanna. Väntan var värre.

Omstarten fungerade mycket bra för Sanna, och flytet över häckarna kom. Strax efter halva loppet slogs hon om ledningen.

- Jag hade lite koll på motståndarna på slutet, och var medveten om det, säger Sanna. Och det är inte bra. Man ska inte ha koll på motståndarna, för då börjar man bara att tänka. Och det gjorde jag nu också, och blev stressad. Det är bättre att bara koncentrera sig på att ta häckarna och springa så fort som möjligt.

Det var mycket tätt mellan de fyra främsta tjejerna i heatet. Miesha McKelvy, USA, vann på 12.94. Sanna hade 12,98, kubanskan Yahumara Neyra 13,01 och ryskan Natalja Sjechodanova 13.03.

Totalt på de fem heaten hade Susanna Kallur 14:e bästa tid. Det innebär att hon behöver göra ett betydligt snabbare lopp för att ta sig till final.

Sanna som på söndagskvällen suttit och pratat ett tag med sin gamla skol- och träningskamrat från University of Illinois, Perdita Felicien.

- Vi önskade varandra lycka till, säger Sanna. Även om vi är bittra motståndare i tävlingen.

Perdita, som är kanadensiska, hörde till de tjejer som var snabbast i kvalet. Hon vann sitt heat överlägset på 12,70. Snabbaste

tiden presterade Jamaicas Brigitte Foster, som vann sitt heat på 12,67.

Åtta tjejer går till final. Åttonde tiden i kvalet var 12,86. Det lär knappast gå saktare i semifinalerna.

Susanna har ett personrekord på 12,74, satt för två år sedan. Kan hon komma i närheten av det, bör hon klara VM-final.

- Jag vet inte hur fort jag behöver springa för att gå till final. Men jag går ut och ger järnet, så får vi se hur långt det räcker, slutar Sanna, fast besluten att som vanligt göra sitt absolut bästa.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons