Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sanna Kallur fyra på Bislett

Annons

I går kväll avgjordes säsongens första Golden League-deltävling och i år är damernas 100 meter häck en av guldgrenarna.

Startfältet på Bislett i Oslo höll därför hög klass.

De fyra främsta på världsårsbästalistan fanns visserligen inte på plats, men trots det var det en prestation av Sanna att ta sig till final.

Sanna hade en extremt lång reaktionstid i försöksloppet, över två tiondelar, och fick därmed en urusel start. Sanna jobbade sig dock in i loppet och vann heatet på 12,83, sju hundradelar före jamaicanskan Delloreen Ennis-London.

I finalen var Sanna med bättre från start och låg länge på tredjeplats. På slutmetrarna fick dock Sanna ge sig mot starkt spurtande amerikanskan Danielle Carruthers och fick nöja sig med en fjärdeplats.

- Tyvärr spände jag mig för mycket när jag kände att jag låg med där framme. Avslutningen på försöksloppet var bättre än avslutningen av finalloppet, menar Sanna.

Jamaicanskan Brigitte Foster-Hylton hade den snabbaste försökstiden, 12,61, och var överlägset snabbast i finalen.

Foster-Hylton vann på 12,70, tvåan, Lolo Jones, USA noterade 12,82, trean Carruthers 12,85, fyran Kallur 12,86. Sanna var snabbaste europeiska i finalen. Polskan Trywianska sprang in på 12,90 och fransyskan Reina-Flor Okori noterade 13,03.

Årets Europaetta, fransyskan Adrianna Lamalle, mäktade bara med 12,99 i försöken och blev utslagen.

- Jag tycker att tekniken sitter där den ska, det är bara formen som behöver bli bättre för att jag ska springa snabbare. Sedan finns det ju fortfarande hundradelar att tjäna i starten, säger Sanna.

I en gala i Cottbus vann fjolårets etta på Europarankingen, tyskan Kirsten Bolm, men hennes tid 12,90 var långsammare än Sannas båda lopp i Oslo.

Därmed var Sanna snabbaste europeiska i går kväll. Värt att notera drygt två månader innan EM-tävlingarna i Göteborg.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons