Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sanna i storform

Annons

Sanna vann 60 häck på världsårsbästa, Kirsten blev tvåa i stavhoppet, med tangerat svenskt rekord, och Jon ingick i det svenska stafettlaget 4x400 som satte nytt svenskt rekord.

Kirsten Belin deltog i en stavtävling i tyska Wuppertal redan i fredags, och blev då delad femma på 4.17.

Men i "landskampen" mellan Storbritannien, Ryssland, en Europakombination, Sverige och Italien i Glasgow gick det betydligt bättre. Kirsten tangerade sitt egna svenska rekord på 4.35, och blev tvåa i tävlingen. Åt segrarinnan, ryskan Svetlana Feofanova, var det inte mycket att göra. Hon imponerade mycket stort, och klämde till med 4.76, nytt världsrekord inomhus.

Susanna Kallur verkar också vara i mycket fin form just nu. I häcktävlingen, 60 meter, segrade hon klart, sprang för första gången i sitt liv under åtta sekunder, och noterade 7.90 - ett mycket prydligt personrekord, som faktiskt är världsårsbästa i vinter. Tvåan, ryskan Svetlana Laukhova, fick nöja sig med en tid på 8.09.

Jon Andersson deltog i det svenska laget på 4x400. En distans där det svenska rekordet numera lyder på 3.09,44. Tyvärr räckte det inte till mer än en fjärdeplats, där segertiden för det ryska laget blev 3.07,08.

En som också gjorde sitt bästa resultat någonsin var före detta Ludvikalängdhopparen Dan Alfredsson. Han klämde i med 7.40, vilket är personbästa för honom. Tyvärr räckte det dock inte till mer än den femte och sista, platsen.

Två mycket imponerande svenska segrar stod Stefan Holm och Christian Olsson för.

Stefan vann höjdhoppet med 2.31. Näst bäst i höjdhoppet blev Europalagets Staffan Strand med 2.25.

Christian gjorde återigen ett resultat över 17 meter. 17.15 mätte hans längsta hopp, vilket var 18 centimeter mer än vad Storbritanniens Jonathan Edwards kunde prestera.

Tyvärr blev det ingen bra totalplacering för Sverige i "landskampen". Det blev däremot en hård kamp om segern mellan Storbritannien, Ryssland och Europalaget. Storbritannien vann på 59 poäng, en poäng före ryssarna och tre poäng före "europeerna". Sverige blev fyra med 42 poäng och Italien sist med 39.

Damhöjdhopp ingick inte i tävlingen. Därför fanns inte Kajsa Bergqvist på plats. Hon tävlade i stället i Stuttgart, där hon tog 1.98 i första hoppet, men sedan inte mäktade med mera. Det räckte till en tredjeplats.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons