Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sanna hyllas av tv-expert

Annons

HELSINGFORS, Finland

Två guld på tre dagar.

Och det är tjejerna som gjort det.

I kväll går Sveriges tredje ess in i leken.

- Jag har inte tränat så mycket på slutet, så jag är oerhört sugen att röra på mig, säger hon.

Efter en problemfri säsong kom skadorna plötsligt slag i slag veckan innan VM.

Först tummen, sedan hälen och sist revbenet.

Men den ofrivilliga vilan behöver inte innebära något negativt för Susanna Kallur.

- Det kan till och med bli bättre. Det vet man inte förrän man provat. Det känns trots allt som jag är i bättre form än någonsin, säger hon.

Susanna har hittills inte tagit sig till final i ett stort mästerskap utomhus.

I Edmonton 2001 sprang hon personligt rekord, 12,74, i försöket, i Paris 2003 nådde hon aldrig ner på konkurrensmässiga tider och i Aten förra året hade hon otur med heatlottningen i semifinalen.

Men 24-åringen känner sig säkrare i år än tidigare:

- I Madrid (inomhus-EM) funkade det skitbra, då var det precis som det ska vara. Innan dess har jag sprungit ruggigt fort i försöken, sedan sämre. Det gäller att ta det i rätt ordning, vara snabbast när det gäller som mest.

Hur gör man det?

- Det handlar om att vara tåligare fysiskt och det tror jag att jag är. Eller det vet jag att jag är. Det finns förutsättningar för att det ska kunna bli i rätt ordning den här gången.

En som tror, och hoppas, på Susanna Kallur är tidigare förbundskaptenen Ulf Karlsson, numera expertkommentator i Sveriges Television.

- Om man fick önska att någon vann så önskar jag henne att få göra det. Och det känns inte helt gripet ur luften även om det är långt dit. Är hon bättre än i inomhus-EM finns det en chans. Och det vore fruktansvärt roligt, säger han.

Varför?

- Det är en fantastisk tjej. Och så tycker jag att hon haft otur hela tiden som senior. I OS hade hon tagit sig till final om hon varit i det andra heatet, hon hade femte tiden i semifinalheaten. EM var första gången hon fick fullt betalt för sin potential. Hon visade att när hon är i riktigt bra form finns det grym potential.

Vad talar för att hon ska få ut det igen?

- Hon blir inte tagen av stundens allvar. Och även om "Benke" Blomqvist (förre tränaren) gjorde ett jättejobb, så vet vi att om man släpper så mycket på träningen som de gjort nu så kan det få otroliga resultat. Det kanske finns ännu lite mer till mästerskapen nu.

Susanna Kallur blir glad när hon får höra vad Ulf Karlsson säger om henne:

- Det var en fin komplimang. Ingenting är omöjligt. Men det gäller att inte sätta upp för höga målsättningar heller. Jag vill bara gå in och springa fort.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons