Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sanna hade inte en chans

/
  • Fighter. Det hjälpte inte att Sanna Kallur kämpade och försökte. Michelle Perry (t.h.) var överlägsen och sprang världens snabbaste häcklopp i år.  Foto: GREGORIO BORGIA 

Annons

Perrys segertid, 12,44 är en hundradel snabbare än Virginia Powells tidigare bästatid från i början av juni.

Sanna fick för första gången på väldigt länge också se sig besegrad av en europeisk motståndare. Nigeriafödda Josephine Onyia som numera är spanjorska var loppets stora sensation och blev tvåa.

Men fanns det någon besvikelse hos Susanna Kallur så visade hon i alla fall inte upp den framför tv-kameran efter loppet.

- Jag är i superbra form och det var perfekta förhållanden. Men det är så lite som avgör om det ska lyckas eller inte, sa Sanna som fick en dålig start och sedan aldrig kom in i loppet som hon ville.

- Nej loppet var väl inte så värst bra. Jag var sen i reaktionen, kom efter i starten och sedan fick jag kämpa. Jag kom lite väl nära häckarna och hade ett rejält islag i en häck någonstans i mitten av loppet, sa hon.

Klockan stannade på 12,72, två tiondelar långsammare än när hon vann i Rom och satte sitt personrekord för idag exakt ett år sedan.

- Men 12,72 är ju ändå inte så illa, sa Sanna som efter Perrys uppvisning i alla fall inte behöver känna sig som någon favorit inför VM i Osaka. Detta var troligen sista gången nästan alla de bästa möttes före VM om inte DN-galan får ett lika bra startfält som det i går.

Fler internationella tävlingar före Japan-VM blir det nämligen inte för Sanna.

Också noterbart från Rom:

Johan Wissman tangerade sitt svenska rekord och blev trea i ett starkt startfält på 400 meter.

Kajsa Bergqvist tycks vara tillbaka efter formsvackan och klarade två meter. Emma Green satte årsbästa med 1,95 och Klüft tangerade sitt med 1,85.

Christian Olsson hoppade bara ett hopp på 17,19 innan han fick skadekänning och avbröt tävlingen.

Den franske längdhopparen Salim Sdiri som träffades av Tero Pitkämäkis felflygande spjut hade tur i oturen. Sdiri rapporteras ha allvarliga men inte livshotande skador. Enligt de första rapporterna har han brutit ett revben.

Mer läsning

Annons