Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sanna fortsätter vinna

Annons

Tiden är exakt den som Sanna hade när hon vann GE Games i Globen för drygt två veckor sedan och bara två hundradelar sämre än hennes årsbästa.

- Formen har känts stabil och har varit ungefär på samma nivå i flera veckor. Men det finns en del att formtoppa på.

I Düsseldorf noterade Sanna 7,99 i försöken och det blev alltså drygt en tiondel bättre i finalen, där hon utmanades rejält av amerikanskan Lolo Jones som slutade tvåa med tiden 7,89 - en hundradel bakom Sanna.

Trean Nadine Faustin-Parker, Haiti sprang in på 7,99.

- Jag fick en lite sämre start i finalen jämfört med försöksloppet, men över andra häcken var jag uppe i ledningen. Efter den sista häcken kom amerikanskan närmare igen, analyserar Sanna loppet.

För Sanna väntar en veckas träning hemma i Falun innan inne-SM som avgörs i Stockholm nästa helg.

I SM står både 60 meter häck och 60 meter på programmet för Sanna och systern Jenny, som på grund av knäproblem avstod gårdagens gala.

Efter SM är det bara ett lopp, i Europacupen i Lievin, kvar innan det är dags för den stora avslutningen på inomhussäsongen - inomhus-VM i Moskva.

En tävling där Sanna tillhör favoriterna, även om konkurrenterna närmat sig Sanna och även i ett fall passerat henne på världsårsbästalistan.

I söndags sprang jamaicanskan Lacena Golding-Clarke in på det nya världsårsbästat, 7,83, i Leipzig och i samma lopp noterade amerikanskan Michelle Perry 7,86, samma tid som Sannas hade i säsongsöppningen i Glasgow.

- Men det är bara kul att det händer grejer och det sporrar mig bara, säger Sanna om det faktum att Golding-Clarke förpassat henne till andraplatsen på världsårsbästalistan.

Sanna har garanterat inget emot att ta tillbaka världsårsbästat i Moskva om tre veckor.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons